Nemții de la Stada investesc 48,3 milioane euro într-o nouă fabrică de medicamente, în Parcul Industrial Arieş din Turda

Stada

Compania de produse farmaceutice Stada România, subsidiara grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj, scrie News.ro.

Termenul de finalizare a facilităţii de producţie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilităţii presupune formarea unei echipe de 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică.

„Stada România, subsidiara din România a grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parţial susţinut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat”, anunţă compania.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12.

Întreaga suprafaţă a terenului achiziţionat este de 100.000 mp şi permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităţilor de producţie, prin construcţia unor noi clădiri, în funcţie de cererea pieţei şi raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de reţetă, cât şi produse farmaceutice eliberate fara prescripţie medicală – sunt destinate să deservească cu preponderenţă pieţele din Europa, în care grupul Stada îşi desfăşoară operaţiunile.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, finalizat tot în acest an, aproape de unităţile de producţie Stada din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene”, subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

Fabrica Stada de la Turda va fi construită conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie modernă, de ultimă generaţie, precum şi o suită de facilităţi ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar şi chiar acoperiş verde pentru echilibrarea fluctuaţiilor de temperatură. Etapele de construcţie şi partea operaţională vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul în calitate de director al fabricii.

„Într-un oraş în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepţia noastră de administrare a comunităţii în interesul ei, deschide porţile şi pentru Stada Group. Apreciem faptul că aduce şi aici, la Turda, în cadrul parcului logistic Arieş, o investiţie de nivel mondial, la standarde europene recunoscute. Stada Group este compania potrivită la locul potrivit”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul Municipiului Turda.

Partenerul principal al Stada România în demersurile de prospectare de piaţă, due diligence si consultanţă privind obţinerea ajutorului de stat a fost compania NOERR, cu o echipă coordonată de partenerii Rusandra Sandu (avocat) şi Iulian Sorescu (expert ajutor de stat).

Stada Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul Stada are o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitzare şi produse fără prescripţie medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2020 Grupul Stada a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde euro şi EBITDA de 713,3 milioane euro.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de ţări, cu aproximativ 50 de reprezentanţe, 20 de fabrici şi peste 12.300 de angajaţi în întreaga lume.

Stada România este parte integrantă a grupului Stada Arzneimittel AG şi este prezentă pe piaţa din România din anul 1997 prin două entităţi, Stada M&D şi Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor provenite din intreg grupul Stada).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienţilor atât medicamente inovative şi generice, produse farmaceutice de inalta specializare (biosimilare), cât şi produse de tip CHC (Customer Health Care).

La nivelul anului 2020, Stada România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 21 milioane euro (incluzând vânzările asimilate ale produselor Walmark, ce au fost integrate după cumpărarea companiei în anul 2019), plasându-se astfel în top 10 producători de medicamente generice.

În ceea cee priveşte Parcul Logistic şi Industrial Arieş, urmează ultimele faze de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru un depozit logistic clasa A de 20.000 mp care va fi disponibil spre sfârşitul verii 2022.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: