Netflix va scumpi abonamentele în SUA și Canada pentru a putea oferi producții mai bune, care să concureze cu celelalte platforme

Redacția ian. 15, 2022 0 comentarii
Netflix filme

Platforma de video streaming Netflix a majorat prețul lunar al abonamentului cu 1 până la 2 dolari pe lună în Statele Unite, în funcție de planul abonamentului, pentru a putea oferi seriale și filme de calitate din ce în ce mai bună, care să concureze pe piața aglomerată a platformelor de streaming, scrie Reuters.

Planul standard, care permite accesarea simultană a două ecrane, costă acum 15,49 dolari pe lună, față de 13,99 dolari în Statele Unite. Prețurile au crescut și în Canada, unde planul standard a urcat la 16,49 dolari canadieni de la 14,99 dolari canadieni.

Utilizatorii din SUA și Canada vor vedea scumpirile în săptămânile următoare când vor primi facturile lunare.

„Înțelegem că oamenii au mai multe opțiuni de divertisment ca niciodată și ne angajăm să oferim o experiență și mai bună pentru membrii noștri. Ne actualizăm prețurile pentru a putea continua să oferim o mare varietate de opțiuni de divertisment de calitate. Ca întotdeauna, oferim o gamă de planuri, astfel încât membrii să poată alege un preț care să corespundă bugetului lor”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix.

Cel mai mare serviciu de streaming din lume se confruntă cu o concurență uriașă din partea companiilor care doresc să atragă cât mai mulți utilizatori către divertismentul online. Disney +, WarnerMedia, Amazon și Apple Inc se numără printre rivalii care investesc miliarde în noile programe.

Netflix a câștigat clienți în ciuda creșterilor anterioare de preț, ceea ce arată că membrii săi au fost dispuși să accepte costuri mai mari. „Aceasta este o dovadă că Netflix are putere de stabilire a prețurilor”, a declarat un specialist în domeniu.

Netflix a spus că va cheltui 17 miliarde de dolari pentru producție în 2021. Compania nu a dezvăluit cheltuielile pentru 2022.

Cât costă acum abonamentele Netflix în SUA și Canada

Prețul din SUA al planului premium Netflix, care permite patru fluxuri simultan și streaming în ultra HD, a fost majorat cu 2 dolari la 19,99 dolari pe lună. Pentru planul de bază al Netflix, cu un singur flux, costul a crescut cu 1 USD la 9,99 dolari pe lună.

În Canada, planul premium a crescut cu 2 dolari la 20,99 dolari, iar planul de bază a rămas neschimbat la 9,99 dolari

Statele Unite și Canada reprezintă regiunea cu cei mai mulți utilizatori ai Netflix, cu 74 de milioane de clienți în septembrie 2021. Regiunea a reprezentat aproape 44% din veniturile companiei în al treilea trimestru din 2021, sau aproximativ 3,3 miliarde de dolari.

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.