Nicolae Ciucă anunţă ca prioritate studiul de fezabilitate pentru drumul expres Găneasa – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, pentru conexiunea dintre drumul expres Piteşti – Craiova şi autostrada Piteşti – Sibiu

Redacția dec. 29, 2022 6 comentarii
Drum Expres Lot 1

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunţat joi, la Horezu, că în urma discuţiilor cu membrii PNL Vâlcea o prioritate o reprezintă studiul de fezabilitate pentru Drumul expres Găneasa – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, în felul acesta reuşind să se realizeze conexiunea dintre drumul expres Piteşti – Craiova şi autostrada Piteşti – Sibiu, citat de News.ro.

Premierul a afirmat că, fiind prezent în judeţul Vâlcea, la discuţiile pe care le-a avut cu membrii filialei PNl Vâlcea, unul dintre obiectivele pe care le-au avut în vedere ca fiind de relevanţă pentru cetăţenii judeţului este studiul de fezabilitate pentru drumul expres Găneasa- Drăgăşani-Râmnicu Vâlcea.

”Ceea ce doresc să subliniez, fiind vorba de prezenţa, astăzi, în oraşul Horezu, în judeţul Vâlcea, este faptul că la discuţiile pe care le-am avut cu membrii Filialei PNL Vâlcea, unul dintre obiectivele pe care noi le-am avut în vedere, ca fiind de relevanţă pentru cetăţenii judeţului, să se constituie în proiectul prin care să aprobăm studiul de fezabilitate şi să intre în procedura de licitaţie studiul de fezabilitate pentru Drumul expres Găneasa – Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea – Tigveni, în felul acesta reuşind să se realizeze conexiunea dintre drumul expres Piteşti – Craiova şi desigur, autostrada Piteşti – Sibiu”, a spus premierul.

”Vâlcea este oricum un judeţ important şi relevant pentru tot ceea ce înseamnă regiunea Oltenia şi pentru ceea ce înseamnă resursa economică şi umană a ţării noastre. Avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii şi desigur de a face în aşa fel încât să devină mai atrăgătoare pentru investitori, existând o serie întreagă de oportunităţi pe care noi le-am avut în vedere când am luat această decizie”, a spus liderul PNL.

”Dincolo de deciziile care se iau la nivelul Guvernului, este important să avem la nivelul judeţului o participare activă în tot ceea ce înseamnă demersurile şi eforturile noastre pentru a putea face în aşa fel încât investiţiile să vină în judeţul Vâlcea şi să îndeplinească atât speranţele cât şi oiectivele pe care autorităţile şi le-au propus”, a mai spus Nicolae Ciucă.

”Din perspectiva Guvernului, aveţi tot sprijinul şi desigur, menţinem acest dialog astfel încât să putem să îndeplinim toate obiectivele  pe care le-am discutat împreună”, a completat preşedintele PNL.

Comentarii

 1. Dupa Grindeanu care pluseaza centura, aeroport, cale ferata pt orasul lui, urmeaza Ciuca sa pluseze drum expres cu zero utilitate pt Oltenia lui. Ridicol! Dar daca vrea boeru’ sa se dea pe drum expres …
  Moldoveni, se pare ca trebuie sa votati un moldovean, ca altfel nu stiu daca vedeti autostrada in viata asta

  • @tudor
   1- cine ești tu sa stabilești cine are și cine nu are nevoie de un drum de mare viteză? Un lucru nu este necesar doar dacă îți trebuie ție. Știi? Mai exista și alți oameni pe planetă și tu nu ești mai important decât cel mai neimportant dintre ei.
   2- cred că nu prea ești la curent cu licitațiile care s-au făcut și care sunt programate pentru autostrăzile din zona Moldovei. E drept, in prezent nu prea sunt autostrăzi în Moldova, dar, dacă se respectă termenele din contracte, peste 3-4 ani Moldova va fi străbătută de autostradă de la sud la nord.
   P.S.: de planuri și promisiuni, suntem sătui. Să vedem dacă se realizează ceva.

  • Rm. Vâlcea, ca, de altfel, toate orașele reședință, trebuie să beneficieze de legătură la autostradă sau DEx. Vezi legătura DEx a orașului Siena cu Roma și Firenze, față de A1. Trebuie prioritizate investițiile în Moldova și Oltenia, atât rutiere cât și feroviare.

  • Tudore roaga-te la Cel de sus sa-ti dea minte.

   Valcea este o zona turistica si de recuperare cu un potential foarte mare.
   O sa vezi cum vin si moldovenii sa se trateze si sa se bucure de frumusetile tarii noastre. Si vrei sa vina pe drum national?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *