Nicolae Ciucă, despre reforma ANAF: S-a luat în calcul inclusiv numirea unei conduceri noi, şi la ANAF şi la Vamă

anaf, fisc, sediu anaf, sigla anaf Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre reforma ANAF, că s-a luat în calcul inclusiv numirea unei conduceri noi – şi la ANAF şi la Vamă, dar şi o serie de măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu, transmite News.ro. Ciucă a mai menționat că sunt măsuri care trebuie luate la nivelul Ministerului de Finanţe şi a Guvernului. El a mai arătat că, prin aplicarea Ordonanţei 90, s-a reuşit reducerea de cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde de lei, adică de la 4 miliarde la 1,2 miliarde.

Preşedintele PNL a declarat despre reforma ANAF că ”sunt sunt elementele care ţin de digitalizarea ANAF, operaţionalizarea sigiliului electronic, declararea intrărilor de mărfuri în ţară, dar şi un proiect de lege care asigură înăsprirea pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală”.

”Doar în proiecţia acestei legi este evaluată o valoare de aproximativ 10 miliarde”, a spus Ciucă despre impactul acestor măsuri în colectarea de venituri la buget.

Întrebat dacă această reformă va include şi schimbări la conducerea instituţiilor, Ciucă a spus că este o măsură care trebuie luată la nivel ministerului şi la nivelul Guvernului.

”Inclusiv acest aspect a fost luat în calcul, de numire de conducere nouă şi la ANAF şi la Vamă, plus o serie întreagă de măsuri care vizează eficientizarea structurilor din teritoriu, pentru că acum avem structuri judeţene, avem structuri regionale şi într-un anume fel ele îşi dedublează activitatea, ca atare se va rămâne doar pe o singură linie. Acestea sunt măsurile care au fost prezentate şi asumate de către ministrul de finanţe şi aprobate urmează să fie aprobate în guvern”, a spus preşedintele PNL.

Ciucă a mai afirmat, despre reducerea cheltuielilor, că odată cu aplicarea ordonanţei 90, pe luna noiembrie dacă este să comparăm cheltuielile la bunuri şi servicii cu noiembrie 2022, prin aplicarea acestei ordonanţe s-a reuşit să se reducă cheltuielile cu aproximativ 3 miliarde, adică de la 4 miliarde la 1,2 miliarde, ca atare există posibilitatea ca aceste sume să poată fi colectate inclusiv din gestionarea mai eficientă a acestor cheltuieli”.

Preşedintele PNL a fost întrebat şi dacă se ia în calcul o reducere a subvenţiei acordate partidelor, el precizând: ”În acest moment, discutând de un an electoral, valoarea care a fost aprobată este cea care rămâne, nici nu se majorează, nici nu scade”.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *