Nicolae Ciucă: PNL susține cota unică de impozitare și menținerea cotei actuale de TVA. Am convenit în coaliție să menținem cote diferențiate de TVA pentru anumite bunuri și servicii / PNL vrea un nou pachet de măsuri pentru a susține investițiile

Redacția sept. 4, 2023 1 comentarii
Ciuca Nicolae

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni că Partidul Național Liberal susține cota unică de impozitare și menținerea cotei actuale de TVA și a precizat că s-a convenit în coaliție să fie menținute cote diferențiate de TVA pentru anumite bunuri și servicii. El a precizat că PNL vrea un nou pachet de măsuri pentru susținerea investițiilor.

Principalele declarații:

PNL a susținut și continuă să susțină mentținerea cotei unice de impozitare

Va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții în România, prin menținerea cotei de impozitare la dividende la 8%.

De asemenea, PNL susține menținerea actualei cote la TVA și, complementar, susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în țara noastră.

Susținem ca la nivelul profesiilor liberale și a PFA să se impună un plafon pentru CASS.

Iar complementar cu aceste măsuri am discutat cu toți cei care au cunoaștere în domeniul economic fiscal-bugetar și este cât se poate de clar că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, măsuri de creștere economică în țara noastră.

Sunt 3 linii pe care putem susține, printre care facilități fiscale pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investiții.

Trebuie să facem mențiunea că în momentul de față avem nevoie ca prin aceste colectări la buget și reducerea cheltuielilor să putem să asigurăm banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor care sunt deja în derulare pentru dezvoltarea rețelelor de gaze, apă, canal, infrastructură și tot ce ține de continuarea procesului de dezvoltare a României, atât local și regional, cât și la nivel de țară.

Avem nevoie de fonduri pentru a putea să suținem plata pensiilor și salariilor.

Am avut o discuție și este tranșată la nivelul coaliției. Toate acste măsuri trebuie să nu impacteze, să nu afecteze într-un fel veniturile populației.

Avem nevoie de fonduri să putem duce mai departe proiectele în modernizarea, în transformarea sistemului medical, sistemul de educație, pentru a asigura creșterea salariilor la profesori.

Vom avea azi o întâlnire la nivelul coaliției în care vom agrea toate aspectele prin care vom continua să susținem liniile tehnice care sunt în continuare în dezbatere și în acordarea unei înțelegeri comune împreună cu Comisia Europeană.

Este obligatoriu ca prin măsurile pe care le luăm să asigurăm coerența absorbției fondurilor europene, atât pe linia fondurilor structurale, cât și pe cea a fondurilor provenite din PNRR.

Avem nevoie să convingem investitorii străini de stabilitatea cadrului fiscal-bugetar din România. România este o țară care are potențial și sunt oportunități de investiții.

Țara noastră în momentul de față a reușit să aibă crșetere economică anul trecut. La finele primei jumătăți a acestui an România are cea de-a doua cea mai mare creștere economică.

Suntem obligați să participăm la acest efort de responsabilitate pentru a asigura stabilitatea cadrului financiar bugetar și continuarea atragerii de invesitții în economie.

Doar așa putem să avem bani pe care să îi folosim în proiectele pe care le-am asumat.

Ne-am asumat cu toții că producem acele reforme, astfel încât România să finalizeze ce și-a asumat prin PNRR și când a primit foaia de parcurs pentru aderarea la OCDE.

În acest moment am agreat că sunt o serie de produse și servicii la care se mențin cotele de TVA diferențiate. Am convenit în coaliție: menținem pentru anumite bunuri și servicii cote diferențiate de TVA.

În PNL a fost vot pentru angajarea răspunderii guvernului cu respectarea principiiilor pe care PNL le-a anunțat.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *