Nicușor Dan: Bucureștiul a rămas cu bugetul de 10 miliarde de lei, deși prețurile la energie au explodat. Va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei

Redacția dec. 23, 2021 0 comentarii
BUCURESTI - CONFERINTA - NICUSOR DAN - 15 MAR 2021

Bugetul Bucureștiului a rămas la nivelul de 10 miliarde de lei în 2022, același ca în 2021, deși prețurile la energie au explodat, astfel că va fi imposibil pentru Primăria Municipiului București să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent, a transmis joi primarul Nicușor Dan. În acest context, el a invitat Consiliul General să arate clar „de unde și cât să tăiem”.

„Parlamentul a dat azi votul final pentru bugetul de stat pe 2022, iar veștile pentru Capitală nu sunt deloc bune. În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureștiul a rămas cu același buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei și 6 miliarde pentru primăriile de sector. Cu un astfel de buget, cu prețurile care au explodat în sectorul energetic și cu ZERO compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Ținând cont de această situație, el a afirmat că invită fiecare din partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local.

„Mai direct și mai simplu spus, să arate clar de unde și cât să tăiem. La urma-urmei, CGMB va trebui să voteze bugetul Capitalei, așa că rog grupurile politice să propună direct acest buget și să-și asume tăierile necesare”, a precizat el.

„Dincolo de această problemă pentru 2022, aș vrea ca în lunile următoare să avem o dezbatere foarte serioasă despre finanțarea Bucureștiului în anii care urmează. Vrem să avem un buget de subzistență sau un buget de dezvoltare pentru București? Lăsăm Bucureștiul să se târâie cum poate sau schimbăm lucrurile cu adevărat? E vorba totuși de Capitala României și motorul ei economic, nu de una dintre miile de localități ale țării”, a conchis Nicușor Dan.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *