Nicușor Dan, despre Pasajul Doamna Ghica: „Nu știu dacă terminăm până la sfârșitul anului”/ Când începe montarea tablierului metalic

pasajul doamna ghica

Primăria Capitalei nu garantează finalizarea lucrărilor la pasajul suprateran de la Doamna Ghica până la sfârșitul anului, montarea tablierului metalic fiind estimată să dureze până la sfârșitul toamnei, perioadă în care este posibil să nu se mai poată face asfaltări din cauza temperaturilor scăzute, a recunoscut, vineri, Primarul General Nicușor Dan.

Intersecția de la Doamna Ghica este una dintre cele mai aglomerate din tot Bucureștiul, șoferii pierd zeci de minute doar pentru a trece zona și din cauza restricțiilor impuse pentru șantierul pe care de mai multe luni nu se mai lucrează în lipsa tablierului metalic, piesa care va asigura traversarea șoselei Colentina.

Contractul pentru achiziția și montarea tablierului metalic a fost semnat de-abia la a treia încercare, cu o firmă specializată din Italia, montarea tablierului va începe în vară și se va termina la sfârșitul toamnei, moment de la care inaugurarea podului la care se lucrează încă din 2019 depinde foarte mult de vreme, a explicat Nicușor Dan.

„Acolo au fost două licitații eșuate din partea noastră (n.r PMB) a Companiei Municipale Trustul de Clădiri Metropolitane, nu vreau să comentez mai mult, este o Companie pe care am reușit cu greu să o aducem la suprafață. În momentul acesta contractul pentru tablierul metalic este semnat, livrarea tablierului se va face din vară și va fi instalat până la sfârșitul acestei toamne…nu știu dacă ….cu asfaltul ne vom încadra până la sfârșitul anului, dar în orice caz cu tablierul ne vom încadra la sfârșit de toamnă”, a precizat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan într-o conferință de presă la care a participat și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Pentru Pasajul Doamna Ghica, Primăria Capitalei ar fi luat în calcul și posibilitatea montării unei linii de tramvai care să facă legătura între Pantelimon – Delfinului și Pipera, o zonă și mai aglomerată de la deschiderea tronsonului de autostradă urbană spre Ploiești.

Gabriela Firea a început lucrările la pasaj în septembrie 2019 şi a promis inaugurarea până la finalul anului 2020

Lucrările pentru construirea Pasajului Doamna Ghica au început în septembrie 2019, antreprenor fiind Trustul de Clădiri Metropolitane, Companie din subordinea PMB care a scăpat de dizolvare, iar costul lucrărilor a fost stabilit la 110 milioane lei. În vara anului 2020, înainte de alegerile locale, fostul primar general promitea inaugurarea pasajului până la finalul acelui an. Pe şantier, însă, lucrările au încetinit şi chiar s-au blocat la un stadiu fizic de execuţie de sub 50% pentru că Municipalitatea nu a reuşit să asigure finanţarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.