Nicușor Dan: PUZ Sector 5, anulat definitiv de instanță. Se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală

G4Media iul. 12, 2022 0 comentarii
santier, constructii

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv, prin decizia Curții de Apel București și afirmă că astfel se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală.

„Ieri, în aceeași zi în care aduceam la cunoștința bucureștenilor faptul că instanța a suspendat lucrările la două construcții ilegale din centrul Capitalei, (edificarea unor blocuri pe spațiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani și demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel București a anulat, printr-o decizie definitivă, și PUZ sector 5. Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general subliniază că „aceste Planuri Urbanistice Zonale, extrem de nocive pentru București, au permis distrugerea spațiilor verzi, supraaglomerarea traficului care a dus la creșterea poluării și au destabilizat piața de investiții”.

În prezent, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 și 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 și 4).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *