Nike nu reînnoiește acordurile cu cel mai mare francizat din Rusia și astfel părăsește piața

Redacția mai 25, 2022 0 comentarii
Nike

Producătorul american de îmbrăcăminte sport Nike nu a reînnoit acordurile cu cel mai mare francizat al său din Rusia, a informat miercuri cotidianul rus Vedomosti, marcând cea mai recentă ieșire a unui brand major american de când Rusia a invadat Ucraina, scrie Reuters.

Nike a declarat pe 3 martie că va suspenda temporar operațiunile la toate magazinele sale deținute și operate de Nike din Rusia, ca răspuns la acțiunile Moscovei în Ucraina și a spus că cele încă deschise sunt operate de parteneri independenți.

Șeful Inventive Retail Group (IRG), care operează magazine sub marca Nike în Rusia prin subsidiara sa Up And Run, a declarat că Nike nu mai furnizează bunuri Rusiei, a raportat Vedomosti.

„Pe măsură ce livrările de bunuri se epuizează, IRG va fi forțată să închidă toate magazinele sub această marcă”, a declarat Vedomosti, citat de președintele IRG, Tikhon Smykov, într-o scrisoare adresată angajaților.

„Am început o afacere comună în 2012, am construit cu drag cel mai bun lanț de magazine din țară și am ajuns 10 ani mai târziu într-o situație în care acea afacere nu poate exista”, a scris Smykov.

Nike nu a dorit să comenteze. IRG a spus că nu poate comenta relația sa cu Nike din cauza unor probleme contractuale.

„După cum puteți vedea din magazinele noastre, livrările s-au oprit și mărfurile sunt insuficiente”, a spus un purtător de cuvânt al IRG. „În realitățile actuale nu putem continua să susținem funcționarea magazinelor Nike monobrand și vom fi nevoiți să le închidem”.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *