Noi autobuze turcești în București. Compania Karsan anunță că a câștigat licitația pentru o sută de autobuze electrice în Capitală / La licitație au participat Mercedes, dar și firme din România

Redacția dec. 19, 2022 0 comentarii
Karsan eATA 12

Producătorul turc de vehicule Karsan a anunțat luni printr-un comunicat citat de Seenews, că a câștigat o licitație de 293 de milioane de lei (circa 59 milioane de euro) pentru a livra o sută de autobuze electrice Primăriei București.

Ca parte a contractului, Karsan va furniza, de asemenea, materiale pentru întreținerea autobuzelor electrice timp de șase ani, administrarea garajelor și stațiile de încărcare necesare, a precizat compania.

Livrările sunt așteptate să fie finalizate în al patrulea trimestru al anului 2023. Contractul va fi semnat după finalizarea procedurilor de atribuire.

Înființată în 1966, Karsan are sediul în provincia turcă Bursa. În aprilie, compania a anunțat că a semnat un contract pentru livrarea a 16 autobuze electrice în Focșani, în estul României.

Context. În luna iulie, Primăria Capitalei a primit șase oferte la noua licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, contract de 304 milioane de lei finanțat din fonduri europene prin POR, potrivit Economedia.ro.

Ofertele pentru autobuzele electrice cu o lungime de 12 metri au venit de la BMC (România), Karsan și Otokar (Turcia), New Kopel (Israel), Mercedes -Evobus ( România-Germania) și Solaris (Polonia). A patra licitație pentru autobuze electrice a fost lansată pe 17 iunie, procedura anterioară fiind anulată și din cauza unui caiet de sarcini restrictiv.

Pentru decontarea achiziției pe POIM, toate cele 100 de unități trebuie livrate până la termenul limită decembrie 2023.

Autobuzele au o autonomie de minimum 200 de kilometri, iar primele 34 de unități vor fi livrate în primul an de la semnarea contractului, potrivit PMB.

Citește mai multe detalii despre licitație AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *