Noi liste de dosare aprobate în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

Redacția nov. 11, 2021 0 comentarii
rabla, masini, masini vechi, cimitir masini

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste de dosare aprobate în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru acest an, transmite Agerpres.

În cadrul programului Rabla Clasic 2021, au mai primit aviz pozitiv 324 de dosare pentru 485 autovehicule. De asemenea, au fost publicate trei contestaţii aprobate pentru trei autovehicule.

De asemenea, pentru Programul Rabla Plus 2021 au fost publicate 56 de dosare acceptate pentru 77 autovehicule electrice, dintre 54 pur electrice şi 23 electrice hibride. În plus, pe listă se regăsesc trei contestaţii pentru cinci autovehicule electrice (două full electrice şi trei electrice hibride).

În cadrul programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, este de 1.500 de lei – pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Eco-bonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou. Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

în Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou

Sursa foto: Unspash/Sergio Souza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.