Noi probleme pe piața imobiliară a Chinei: Acțiunile dezvoltatorului Shimao cad la minimul ultimilor zece ani

Imobiliare China

Acțiunile dezvoltatorului imobiliar Shimao au căzut marți la minimul ultimilor zece ani, alimentând temerile legate de acest sector puternic îndatorat din China, potrivit Le Figaro.

Shimao este cel mai recent grup imobiliar al țării cuprins de criză, acțiunile sale cedând aproape 34% în ultimele cinci zile. Societatea, al 13-lea dezvoltator în termeni de vânzări contractate, are obligațiuni în circulație în China și în străinătate în valoare de circa 10,1 miliarde de dolari (8,9 miliarde euro).

Shimao și filialele sale trebuie să refinanțeze sau să ramburseze 2,5 miliarde de dolari (2,2 miliarde euro) în contul obligațiunilor care ajung la scadență în 2022, potrivit datelor Bloomberg, cu o plată de 4,7 milioane de dolari vineri și o alta de 314 milioane de dolari în ianuarie. Într-un comunicat publicat de Bloomberg, Shimao a imputat responsabilitatea vânzărilor de acțiuni unor zvonuri neprecizate pe piață.

Grupurile imobiliare chineze se află în dificultate după măsurile luate anul trecut de Beijing pentru a asana un sector marcat de datorii imense și de speculații. Săptămâna trecută, gigantul Evergrande a intrat în incapacitate de plată pentru credite în valoare de 1,2 miliarde de dolari iar Kaisa nu a putat efectua plăți de 400 milioane dolari.

Acțiunile imobiliare chineze sunt pe punctul de a ajunge la un nivel minim din martie 2017, potrivit unui indice al agenției de presă.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *