Noile restricții pentru magazine, localuri și sălile de fitness se aplică începând de duminică

G4Media mart. 26, 2021 0 comentarii
Masca masti InquamPhotos Octav Ganea

Noile restricții pentru combaterea epidemiei, aprobate în ședința de joi seara a Guvernului, se aplică începând de duminică, a anunțat premierul Florin Cîțu.

E vorba despre închiderea magazinelor și a localurilor la ora 18.00 (în funcție de rata infectării din respectiva localitate), interdicția de circulație după ora 20.00, închiderea sălilor de fitness.

Cîțu a mai spus că hotărârea de guvern care reglementează noile restricții va fi publicată în cursul zilei de vineri în Monitorul Oficial.

Precizările premierului vin pe fondul nemulțumirii antreprenorilor din domeniile afectate, care au spus că afacerile lor vor fi afectate puternic. Aceștia au denunțat și faptul că nu au avut timp să se pregătească pentru noile măsuri restrictive.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citește și

Antreprenorii din Horeca, loviți de noile restricții: Mulți dintre operatori vor prefera să închidă în perioada următoare

DOCUMENT Noile restricții valabile de vineri în România: Unde rata de incidență e peste 4 la mie, circulația va fi interzisă în weekend după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00. Dacă incidența depășește 7,5 la mie, restricțiile vor fi valabile și în timpul săptămânii

Modelele de declarații pentru deplasările în intervalele în care este interzisă circulația / Motivele pentru care se poate ieși din casă

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *