Nomura: Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele 12 luni

grafic investitii calculator

Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele 12 luni, pe măsură ce băncile centrale vor înăspri agresiv politica monetară pentru a combate creșterea inflației, potrivit economistului șef de la firma de brokeraj Nomura Holdings, citat de CNBC.

„În acest moment, băncile centrale, multe dintre ele au trecut în esență la un singur mandat – și asta pentru a reduce inflația. Credibilitatea politicii monetare este un bun prea prețios pentru a fi pierdut. Deci vor fi foarte agresivi”, a declarat Rob Subbaraman, care este șeful cercetării piețelor globale, Asia ex-Japonia, pentru „Street Signs Asia” de la CNBC.

„Avem multe dintre economiile dezvoltate care intră de fapt în recesiune”, a adăugat el.

Pe lângă SUA, Nomura se așteaptă la recesiuni în zona euro, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud, Australia și Canada anul viitor, a spus firma de brokeraj într-o notă de cercetare.

Băncile centrale din întreaga lume au menținut „politica monetară foarte relaxată” prea mult timp, în speranța că inflația va fi tranzitorie, a spus Subbaraman. Acum, guvernele trebuie să ajungă din urmă și să încerce să recâștige controlul asupra narațiunii despre inflație, a spus el pentru CNBC.

„Încă un lucru pe care îl subliniez atunci când multe economii slăbesc – nu te poți baza pe exporturi pentru creștere. Acesta este un alt motiv pentru care credem că acest risc de recesiune este foarte real și se va întâmpla probabil”, a spus Subbaraman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *