Noul director de la CFR Călători vrea scumpirea biletelor: Tarifele datează din 2013, iar rata inflației în ultimii trei ani a fost 16% / Reacția Ministerului Transporturilor

CFR Calatori Sursa foto: Facebook/CFR Călători

Tarifele actuale ale CFR Călători datează din 2013, iar numai în ultimii trei ani rata inflației a fost de 16%, a declarat vineri Ovidiu Vizante, numit în aprilie director al CFR Călători, care a anunțat că a trimis către Ministerul Transporturilor o notă justificativă pentru majorarea preţurilor la bilete. Ministerul a transmis, pentru Economedia, că este în lucru o analiză pe această temă.

„Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ținem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflației din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife. Dar nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Pot să vă spun că toți operatorii feroviari de călători, indiferent de capital, de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuții, a existat o ședință a tuturor operatorilor de călători. Minuta ședinței a fost transmisă ministerului. Dar nu este atributul nostru. Noi am arătat doar că rata inflației în ultimii trei ani a fost 16%”, a declarat Ovidiu Vizante.

Contactat de Economedia, MTI a precizat ca este în lucru o analiză pe această temă. După finalizarea acesteia va urma o decizie.

Aplicație pentru cumpărarea de bilete

CFR Călători va lansa, pe 24 iunie, prima aplicaţie pentru cumpărarea de bilete de pe terminale mobile, a mai anunțat șeful companiei.

„Suntem cu un picior în era modernă. Niciodată nu vom fi acolo unde doriți dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Odată cu începerea sezonului, adică în 24 iunie, se va lansa aplicația mobilă pentru achiziția biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această variantă de achiziție pe dispozitive mobile”, a spus Ovidiu Vizante.

Ovidiu Vizante a preluat funcția de director general al companiei de stat CFR Călători în data de 20 aprilie. Vizante este fost director general al companiei private Rail Cargo. El este specializat în logistică și operațiuni feroviare. Absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât și în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR SA. El este specializat în managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

Sursa foto: Facebook/CFR Călători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *