„Nu vom vinde niciodată Auchan”, afirmă familia Mulliez

Auchan Tg Mures foto Sursa foto: Auchan

„Nu vom vinde niciodată Auchan”, a afirmat duminică, pentru La Voix du Nord, președintele Asociației Familiale Mulliez (AFM), proprietara Auchan. Reacția vine după ce un articol publicat de Le Monde evoca discuții despre o apropiere între grupurile Carrefour și Auchan, transmite Le Figaro.

„Putem discuta de alianțe sau de parteneriate, am făcut-o în totdeauna, dar un lucru este sigur; nu vom vinde niciodată Auchan !”, a subliniat Barthélémy Guislain.

AFM este un conglomerat familial format din sute de veri în fruntea a numeroase mărci, precum Boulanger, Leroy Merlin sau Decathlon, cu atribuții în special în ceea ce privește deciziile strategice. „Considerăm că viitorul se construiește prin schimburi, prin deschidere față de alții și potențial prin parteneriate conduse de companiile noastre autonome”, a notat Barthélémy Guislain.

Într-un comunicat transmis La Voix du Nord, AFM afișează aceeași dorință de deschidere: „Familia nu poate susține ideea că firmele sale pot forma un ecosistem închis pentru a răspunde la provocări precum mediul și digitalul”.

Sâmbătă, fondatorul Auchan, Gérard Mulliez, a subliniat că nu se pune problema unei vânzări a Auchan „sau realizarea nu știu cărei operațiuni financiare cu un concurent”. „Auchan este conștient de problemele sale și este perfect capabil să le corecteze, fără să abandoneze independența sa financiară care nu este negociabilă”, a subliniat cel care a părăsit conducerea grupului în 2006.

Sursa foto: Auchan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *