Nu vrei să stai la coadă pentru cumpărăturile de Sărbători? Ce servicii îți aduc produsele la ușă

livrari cumparaturi Sursa foto: Unsplash

Pregătirile pentru masa de Crăciun au intrat pe ultima sută de metri. Însă dacă nu ai apucat încă să faci toate cumpărăturile necesare și mai ai nevoie de câteva ingrediente pentru sarmale, salată de boeuf sau cozonac, dar nu vrei să stai la cozi interminabile la supermarket, iată câteva servicii care îți aduc cumpărăturile direct la ușă, fără pic de efort.

Piața de delivery de cumpărături s-a animat puternic în ultimul an. Dacă Bringo, aplicația care îți aduce cumpărăturile de la Carrefour, a dominat piața aplicațiilor de livrări de cumpărături anul trecut, în debutul pandemiei, între timp noi servicii și-au făcut apariția pe piață. Freshful de la eMAG și Grovy sunt cele mai recente. Însă și marile lanțuri de supermarketuri și-au dezvoltat propriile servicii de livrare la domiciliu. Pe de altă parte, platformele de livrare de mâncare de la restaurante și-au dezvoltat de asemenea ramura de livrare de cumpărături, în parteneriat cu supermarketurile.

Cum poți să faci cumpărături din confortul casei

Bringo este serviciul de livrare al Carrefour, cel mai solid serviciu de pe piață, având deja experiența primului an de pandemie în care mulți oameni au renunțat la mersul la supermarket și au ales livrarea cumpărăturilor la domiciliu. Bringo livrează atât produse alimentare (și altele) din Carrefour, cât și din alte magazine, farmacii, magazine cu produse pentru animale sau magazine cu articole sportive. Peste 25 de magazine cu peste 50.000 de produse, spune compania. Bringo efectuează cumpărăturile și le livrează în 90 de minute de la lansarea comenzii, la prețul din magazin, afirmă compania, în aplicație. Cumpărăturile pot fi achitate în numerar sau cu cardul la livrare. Aplicația Bringo este disponibilă pentru orașele București, Iași, Cluj, Constanța, Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Pitești, Brăila, Galați, Focșani, Buzău, Brașov, Drobeta Turnu Severin, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara, Ploiești, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roman, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Târgu Mureș, Mangalia, Câmpulung, Craiova, Bacău, Arad, Giurgiu, Oltenița, Reșița, Vaslui, Deva și localitățile limitrofe. Costul unei livrări este de 9,99 lei, 19,99 lei sau 29,99 lei și nu depinde de valoarea coșului de cumpărături.

Freshful a fost lansată în acest an de către retailerul online eMAG și are un mod diferit de funcționare față de celelalte servicii de livrare de cumpărături. Cumpărăturile livrate de Freshful nu vin dintr-un supermarket. În schimb, toate produsele provin dintr-un depozit special amenajat în acest sens, administrat de platformă, și sunt livrate cu mașini frigorifice până la ușa clientului. Freshful susține că oferă pe platforma online și în aplicațiile mobile peste 18.000 de produse alimentare și bunuri FMCG de la parteneri și producători locali, de la fructe, legume, carne, pește, pâine proaspătă, lactate, mezeluri, produse congelate și băuturi până la articole de uz casnic. Livrarea se va face în 2 ore de la plasarea comenzii sau livrare programată, în intervale începând de la 30 minute. Aplicația Freshful este disponibilă momentan doar în București și Ilfoc. Taxa de livrare pornește de 9,99 lei. Opțiunile de plată sunt online, cu contul eMAG, cu cardul prin POS mobil sau numerar la livrare.

Glovo este o aplicație de livrare de mâncare de la restaurante, însă livrează și cumpărături din supermarketuri. Mai precis, aplicația poate livra produse din Kaufland, magazinele-concept cora Urban, Auchan, dar și alte magazine. Kaufland, de exemplu, pune la dispoziție peste 5.000 de produse prin Glovo. Produsele livrate de Glovo ajung în maxim două ore la ușa ta. Orașele în care Glovo este disponibil sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Mamaia, Mangalia, Mediaș, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Zalău. Taxa de livrare pornește de la 16,99 lei, potrivit prețurilor afișate în această perioadă în aplicație.

Bolt Market, din cadrul aplicației Bolt, s-a lansat în noiembrie și livrează cumpărături din cadrul unor magazine speciale sub forma unor microdepozite intitulate Bolt Market. Acestea sunt plasate în puncte strategice în interiorul orașelor, aproape de locurile în care clienții trăiesc, muncesc și își petrec timpul liber. Compania afirma că își propune să livreze comenzile plasate în 15 minute pentru cea mai mare parte a clienților. Serviciul este momentan disponibil doar în Bucureşti, urmând a se extinde și în alte oraşe. Taxa de livrare variază de la 2,99 lei la peste 6 lei.

Grovy este un start-up german fondat în decembrie 2020 care și-a anunțat în octombrie prezența și în România, cu o alegere din peste 2.000 de produse diferite. Compania își propune livrări rapide, în mai puțin de 10 minute. Grovy este disponibil momentan doar în Bucureşti, iar produsele sunt livrate în pungi de hârtie şi doar cu biciclete sau scutere electrice.

Tazz este un alt serviciu al eMAG, în special pentru livrări de mâncare gata gătită din restaurante. Cu toate acestea, serviciul livrează și cumpărături din magazine precum Mega Image, Kaufland, Auchan și altele. Taxa de livrare este de 9,99 lei.

Foodpanda livrează de asemenea produse din Kaufland și Auchan, dar și din alte magazine, cu o taxă de livrare de 9 lei. Livrările vin în minim 60 de minute. Foodpanda a fost cumpărat între timp de Glovo, dar tranzacția nu a fost finalizată.

Cora oferă propriul serviciu de livrare, Cora Express, disponibil în București, Constanța, Cluj, Ploiești, Bacău și Drobeta. Compania pune la dispoziție peste 5.000 de produse, care pot fi livrate în 60 de minute, iar taxa de transport este de 15 lei.

Mega Image oferă de asemenea propriul serviciu de cumpărături online și livrare la domiciliu. Livrarea se face în maxim 2 ore, iar taxa de livrare este de 20 lei. Serviciul de livrare este disponibil în următoarele localități: București, Cluj, Constanța, Brașov, Timișoara, Iași, Pipera, Voluntari, Tunari, 1 Decembrie, Corbeanca, Popești Leordeni, Dobroești și Ploiești.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *