Nvidia, bine poziționată în domeniul inteligenței artificiale, depăşeşte gigantul petrolier Aramco și devine a treia cea mai valoroasă companie mondială

Placa video Nvidia geforce-rtx-4090- Nvidia geforce-rtx-4090; Sursa foto: nvidia.com

Producătorul de cipuri Nvidia Corp înregistrează un nou record, depăşind Saudi Aramco în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră şi devenind a treia cea mai valoroasă companie publică, după Apple Inc şi Microsoft Corp, transmite Bloomberg.

Luni, acţiunile companiei americane au urcat cu 2,5% la Bursa de la New York, ajungând la o capitalizare bursieră de 2.110 miliarde de dolari. Între timp, valoarea Aramco s-a redus la 2.010 miliarde de dolari, conform datelor Bloomberg, transmite Agerpres.

În 23 februarie, Nvidia a ajuns la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile sale care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului inteligenţei artificiale generative (AI).

Realizarea vine după ce firma din Silicon Valley a estimat o majorare semnificativă a veniturilor în primul trimestru din 2024, ceea ce a dus la creşterea cu 277 de miliarde de dolari a capitalizării sale bursiere, cel mai mare câştig într-o singură zi realizat la Bursa de pe Wall Street.

Acţiunile Nvidia Corp au urcat cu 70% anul acesta, iar capitalizarea sa bursieră a crescut cu aproximativ 883 miliarde de dolari.

În urma reducerii producţiei de ţiţei, acţiunile Aramco au scăzut anul acesta cu peste 5%.

Nvidia geforce-rtx-4090; Sursa foto: nvidia.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *