O fabrică de vată minerală, care va crea circa 70 de noi locuri de muncă, va fi construită în municipiul Miercurea-Ciuc, au anunțat, joi, autoritățile locale.
Potrivit acestora, investiția, estimată la circa 20 de milioane de euro, va fi făcută de o firmă din Ungaria, iar construcția va începe în vara acestui an.
„Primarul Korodi Attila și Orbán Zoltán, directorul și proprietarul companiei Alpin Szig és Szerkezet Építőipari SRL din Ungaria, care deține firma Mineral Insulation SRL din Miercurea-Ciuc, au anunțat astăzi, public, că o fabrică de vată minerală cu o capacitate anuală de 30.000 de tone va fi construită în Miercurea-Ciuc. Construcția unității de producție, care va crea cel puțin 70 de noi locuri de muncă, va începe în vară și este de așteptat să devină operațională la sfârșitul anului 2026”, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a subliniat, printre altele, faptul că prin această investiție va fi reabilitată fosta locație a companiei miniere.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„Ne bucurăm că sosește în oraș o investiție privată care, într-o primă fază, creează cel puțin 70 de locuri de muncă. Aceasta aduce o nouă ramură industrială la Miercurea-Ciuc și, în plus, reabilitează, ca investiție brownfield, fosta locație a companiei miniere județene”, a declarat Korodi Attila, transmite AGERPRES.
Directorul companiei, Orbán Zoltán, originar din localitatea Lueta, județul Harghita, a menționat că viitoarea fabrică ar putea acoperi necesarul de vată minerală de care România are nevoie, pentru care, în prezent, este nevoită să recurgă la importuri. Alegerea locației a fost justificată prin faptul că se află în centrul țării, iar toate materiile prime necesare pentru producerea vatei minerale sunt disponibile într-un perimetru de 100 de kilometri.
„Estimăm valoarea investiției la 20 de milioane de euro, iar după eliberarea autorizației de construcție, vom începe lucrările în vară, care vor dura aproximativ un an și jumătate. Începerea producției este preconizată pentru sfârșitul anului 2026”, a spus Orbán Zoltán, citat în comunicat.