O companie locală a câştigat finanţare europeană pentru dezvoltarea unei reţele de staţii de încărcare a vehiculelor electrice

masini electrice, statie incarcare Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Compania antreprenorială locală Axionet IoT a fost selectată de Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA) pentru o finanţare de 26,88 milioane de euro, în vederea dezvoltării a 496 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice în 200 de locuri din România.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis marţi AGERPRES, cele 496 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice sunt concepute pentru a deservi atât vehiculele uşoare, cât şi pe cele de mare tonaj. Astfel, 96 dintre staţii vor fi pentru încărcare rapidă, cu putere de 150 kW, iar alte 400 vor dispune de o putere de 350 kW.

Proiectul acoperă zone-cheie din România de-a lungul reţelei rutiere TEN-T, staţiile fiind amplasate la cel mult 3 km de ieşiri sau noduri urbane, pentru o accesibilitate optimă.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Participarea la acest apel de proiecte a fost coordonată de către conducerea companiei, cu sprijinul consultanţilor KPMG, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Recent, Comisia Europeană (CE), prin intermediul CINEA, a declarat eligibilă finanţarea a 39 de proiecte în valoare totală de 422 milioane de euro, destinate dezvoltării infrastructurii de combustibili alternativi pe reţeaua de transport trans-europeană TEN-T. Printre proiectele selectate, trei provin din România, unul dintre acestea fiind al Axionet IoT.

Fondurile vor fi acordate prin Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi (AFIF), parte a programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), care susţine dezvoltarea unei mobilităţi sustenabile la nivel european.

Începând cu anul 2017, Axionet a implementat peste 500 de locuri de încărcare în diverse scenarii, de la utilizare privată şi industrială pentru testare, până la flote electrice şi încărcare publică. Majoritatea punctelor sale de încărcare sunt din categoria Fast Charge.

Totodată, antreprenorul oferă o gamă completă de soluţii şi servicii pentru monitorizare la distanţă, localizare, prevenţie şi raportare a vehiculelor şi utilajelor, soluţii şi servicii de IoT, precum şi soluţii şi servicii de energie verde.