O companie românească din domeniul hranei pentru animale de companie a primit un credit de 13 milioane de euro pentru investiția în linia de producție

Redacția mart. 9, 2023 0 comentarii
fabrica Alconor

Compania românească Alconor, ce activează în domeniul producției de băuturi răcoritoare, dar și de hrană pentru animale de companie, a primit un credit de 13 milioane euro de la ING Bank România pentru investiția în linia de hrană uscată pentru animale de companie, prin creșterea capacității de producție și a portofoliului de produse, precum și acoperirea mai bună la nivel național, potrivit unui comunicat de presă.

În anul 2021, compania a demarat un proiect de investiții major care includea producția, ambalarea, distribuția și vânzarea de hrană pentru animale de companie, ce reprezenta un nou domeniu de activitate al societății. În contextul creșterii pieței de produse pentru animale de companie, prin noul credit contractat, Alconor Company are în vedere noi invesții importante. 

„Parteneriatul cu Alconor datează încă din 2014. De la început, am apreciat viziunea, seriozitatea și planurile ambițioase, dar cu o fundație solidă, ale echipei Alconor. Relația noastră s-a consolidat frumos, iar astăzi, nouă ani mai târziu, compania a ajuns la o cifră de afaceri de aproape patru ori mai mare, de 263 milioane de lei în 2022. În această perioadă, expunerea de creditare oferită de ING a ajuns la 25 milioane de euro, care acoperă nevoia de capital de lucru a companiei, dar și finantarea proiectelor de investiții. Printre acestea, s-au numărat extinderea capacității fabricii din Carei, achiziția de tehnologii de ultimă generație și expansiunea în regiunea București – Ilfov prin unitatea de producție situată în Voluntari, cu o performanță ridicată.
Ne bucurăm să fim alături de compania Alconor și să îi sprijinim, în continuare, pentru a explora noi nișe, a răspunde nevoilor pieței și a valorifica oportunități de afaceri”, spune Alexandrina Băluță, manager strategie companii medii, în divizia business banking, în cadrul ING Bank România. 

Potrivit companiei, planurile de viitor ale Alconor includ extinderea sortimentelor de hrană pentru animalele de companie, pentru a oferi și conserve cu mâncare umedă.

Compania Alconor, cu sediul în Carei, are o prezență de 24 de ani de activitate în producţia de apă de izvor, băuturi răcoritoare şi energizante pe piața din România. Totodată, pe lângă fabricarea produselor proprii, compania Alconor îmbuteliază mărci private pentru cei mai mari retaileri din piaţa românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *