Primăria Sectorului 4 din București, condusă de edilul Daniel Băluță, a scos la licitație un contract de 220 de milioane ei pentru construcția unui spital cu rol de maternitate în incinta actualului Spital de Urgență Sfântul Ioan, din Bulevardul Vitan-Bârzești, care va funcționa ca unitate spitalicească de sine stătătoare.
Proiectul pleacă de la proiectare, execuție lucrări, asistență tehnică și dotare spital și va dura 27 de luni. Finanțarea vine din POR 2021- 2027 și de la bugetul local.
În fundamentarea investiției, PS4 spune că Spitalul Sf. Ioan a solicitat acest proiect, pentru că nașterile pe care trebuiau să le preia se făceau în condiții care nu îndeplinesc în totalitate standardele unei maternități. În plus, noua maternitate ar contribui la reducerea mortalității infantile în România, care acum este de 6,7/1.000, dublă față de cea din UE.
„Se propune realizarea în incinta Spitalului de Urgențe Sfântul Ioan a unei construcții cu functiunea de maternitate, regim de inaltime S+P+3E+4R, ce va fi independenta fata de celelalte corpuri amplasate pe teren. Spitalul va avea o capacitate de 166 paturi și va dispune de următoarele funcțiuni: 1. SECȚIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE 1 cu 35 paturi 2. SECȚIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE 2 cu 36 paturi 3. SECȚIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE 3 cu 30 paturi 4. SECȚIA NEONATOLOGIE – 50 paturi din care compartiment terapie intensivă 8 paturi, compartiment prematuri 12 paturi 5. SECȚIE ATI II cu 15 paturi 6. Bloc operator cu 4 Săli de operație: 3 Săli de operație aseptice și 1 sala de operație septică 7. Bloc de nasteri cu 4 Săli de travaliu: 3 Săli de travaliu aseptice și 1 sala de travaliu septică 8. Sterilizare Centrala 9. Imagistica si Radiodiagnostic 10. Laborator de analize 11. Laborator de Anatomie Patologica si Morga 12. CPU 13. Ambulatoriu 14. Spitalizare de zi cu 10 paturi 15. Farmacie 16. Hol acces intrări- externări 17. Spații tehnico-administrative, de depozitare și de hranire Ansamblul proiectat este compus din 2 clădiri cu regimul de înălțime S+P+3E, respectiv S+P+4E: corp C1_Ambulatoriu și corp C2_UPU”, este descrierea proiectului.
Ofertele se deschid în 1 august, departajarea lor se face în funcție de preț și de experiența echipei de proiect.
Sectorul 4 din București este „campionul” unor contracte cu valori foarte mari scoase la licitație și cu surse de finanțare foarte clar definite. Ultimul din această serie este cel de la începutul acestei luni din aprilie, care prevede alocarea a 7 miliarde lei pentru transformarea S4 în Bauhaus European.