O nouă tranșă de 250 de lei a fost încărcată pe cardurile sociale

carduri, populație, guvern, posta română Sursă foto: Poșta Română

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat luni seară că a încărcat cea de-a patra tranșă de 250 de lei din acest an pe cardurile sociale destinate persoanelor vulnerabile, prin programul „Sprijin pentru România”.

Astfel, a fost virată o nouă tranșă de 250 de lei pentru un număr de 2.368.907 de români. Până miercuri, toți beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziționa alimente și mese calde, arată ministerul.

Ministerul menționează că s‑a efectuat încărcarea pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor. În continuare, în cursul lunii ianuarie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de‑a treia tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 29.000 de persoane. O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.

Valoarea totală a tranșei patru se ridică la peste 593 de milioane de lei. În acest an au fost patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an.

„Sper eu că am reușit să facem o surpriză plăcută celor 2,4 milioane de români care beneficiază de ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pe care îl oferim prin programul «Sprijin pentru România». Datorită strânsei colaborări între MIPE și celelalte părți implicate în proces, am încărcat tranșa IV înainte de sărbători, pentru ca românii vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradițilonale. Separat, din luna noiembrie am început să distribuim o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare de 24kg, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum. Sunt măsuri firești pentru a contribui la satisfacerea celor mai elementare nevoi ale acestor persoane. Pentru anul viitor, strategia la nivelul Guvernului va fi să aducem românilor investiții în sănătate, infrastructură și digitalizare, dar să ne asigurăm că oferim venituri mai mari și sprijin pentru categoriile vulnerabile. În acest sens, am reușit să prelungim ajutorul de 250 de lei pentru întreg anul 2023, urmând să încărcăm șase noi trașe o dată la două luni”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Anterior, Guvernul a aprobat acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul.

Sursă foto: Poșta Română

Comentarii

  1. Bună numele meu este Bente Aurica și am cnp 2570723301961 am așteptat 7 luni să-mi dea cardul de sprijin de alimente după 7 luni de așteptare mia sosit gol deci nu are niciun leu pe cardul meu deși sunt în drept pt ca am o pensie de 1125 de lei și nici un alt venit nu mai am și jumate le dau ot medicamente și facturi deși nea promis domnul ministru ca vom primi și retroactiva dar eu de Paști nu am primit nimic de nicăieri rușine sa va fie ca murim aici de foame ați promis pachete cu alimente minciuni cum sa putem trai aici deaceea merge toată lumea afara ca aici murim de foame am sa scriu și la Hagga ce se face aici cu pensionari bolnavi doar promisiuni dar în realitate0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *