O singură ofertă pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru. Aceeași. A șasea încercare pentru Hidroelectrica, după ce precedentele au eșuat

vidraru_2

Asocierea Electromontaj (lider)/ Butan Grup/ Koncar Engineering a depus singura ofertă la licitația pentru retehnologizarea CHE Vidraru organizată de Hidroelectrica cu o valoare estimată de 188 milioane euro. Această procedură a fost reluată pentru a șasea oară de Hidroelectrica. La anterioara licitație, tot acest consorțiu a depus ofertă, care a fost declarată, într-un final, neconformă. De precizat, suma prevăzută de Hidroelectrica pentru această procedură a tot crescut, de-a lungul timpului, însă, ca un făcut, Vidraru încă nu-și găsește companiile care să o retehnologizeze.

Electromontaj este o companie românească de construcții montaj, lider pe piața construcțiilor energetice din România, potrivit propriei descrieri. Din grup fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția. Din grup mai face parte și Stația de Încercări Stâlpi, din București, destinată testării stâlpilor de înaltă tensiune.

Butan Grup este tot o companie românească specializată în proiectarea, fabricația, montajul și punerea în funcțiune, în principal, a instalațiilor de ridicat. Koncar este un grup industrial din Croația cu o istorie de peste 100 de ani care are peste 5.000 de angajați. Potrivit propriei descrieri, operațiunile de livrare de produse, servicii și soluții sunt axate în patru mari sectoare: generarea de energie, transport și distribuție de energie, soluții și infrastructură feroviară și soluții și platforme digitale.

Lucrările de retehnologizare presupun proiectare, testare, fabricare/procurare, ambalare, transport, livrare, demontarea echipamente existente, montarea echipamentelor și instalațiilor noi sau modernizate, reabilitarea echipamentelor mecanice, executare probe și verificări în fabrică și în amplasament, punere în funcțiune. Tot contractul este pe 90 de luni, inclusiv garanția acordată lucrărilor. Centrala Vidraru, de pe Argeș, este una dintre cele mai mari hidrocentrale din țară (220 MW –  putere instalată).

De precizat că retehnologizarea Vidraru a fost încercată de cinci ori, din 2016 până în prezent, acum fiind a șasea tentativă. Precedentele cinci au eșuat din cauza neconformității ofertelor primite. Între timp hidrocentrala a continuat să se deterioreze. Această unitate este importantă pentru tot Sistemul Energetic Național, întrucât participă la reglajul putere-frecvență, asigurând totodată servicii de sistem.

Comentarii

  1. Nu au bani pt investii necesare si importante ale tarii ,ei dau miliarde de dolari pe tancuri si armanent american ca ne ataca Sulea!!!
    Nu au bani pt Romania si pt romanii astepta sa apara un strain sa o dea pe nimic ca apoi sa ne bage pretul la curent triplat!!!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.