O sticlă de vin de Bordeaux învechit în spațiu va fi scoasă la licitație de Christie’s

Licitatie

O sticlă de vin de Bordeaux, învechit în spațiu timp de 14 luni, va fi scoasă la licitație de Christie’s, care se așteaptă să obțină un preț de circa 1 milion de dolari, scrie Reuters.

În noiembrie 2019, 12 sticle de Petrus, un vin roșu exclusivist obținut din struguri Merlot, au fost trimise la bordul Stației Spațiale Internaționale, în cadrul unui experiment legat de viticultură și microgravitație.

Cele 12 sticle au revenit pe Pământ în ianuarie la bordul unei navete SpaceX, după ce au petrecut în spațiu aproape 440 de zile.

Vinul a revenit în Bordeaux, unde o sticlă a fost deschisă pentru degustare la Institute for Wine and Vine Research. Vinul a fost comparaat cu mostre din aceeași producție care au fost învechite în mod tradițional.

Experții, printre care Jane Anson, de la revista specializată Decanter, au raportat o diferență subtilă dar evidentă între cele două vinuri.

Un preț de circa 1 milion de dolari ar marca un avans major, chiar și pentru standardele celor mai prestigioase vinuri din lume.

O sticlă de Petrus, obținut dintr-o plantație de 28 de acri cu o producție de circa 30.000 de sticle pe an, se vinde în mod normal cu 5.366 de dolari. La o licitație din 2018, o sticlă de Petrus a fost vândută cu 51.660 de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *