Ocean Credit a lansat, ieri, o emisiune de obligațiuni de 1,86 milioane de euro la BVB

ocean credit Sursa foto: Ocean Credit

Ocean Credit, o companie care oferă produse financiare nebancare în România, a listat ieri obligațiuni în valoare de 1,86 milioane de euro la Bursa de Valori București. Obligațiunile sunt tranzacționate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, iar fondurile atrase vor finanța strategia de dezvoltare prin creșterea capacității de creditare și a investițiilor în fintech. Compania a anunțat pentru anul viitor o nouă rundă de finanțare prin emiterea de obligațiuni în valoare de 400.000 de euro.

„Ne bucurăm că Ocean Credit a ales să obțină finanțare prin piața de capital și, mai mult, că intenționează să continue această abordare în viitor. Obligațiunile sunt un instrument financiar avantajos atât pentru emitent, cât și pentru investitorii care aleg să le cumpere fie în timpul plasării private, fie ulterior, prin tranzacționarea lor la bursă. Valoarea totală a finanțării prin obligațiuni corporative listate la bursa locală, doar anul acesta, depășește 3,5 miliarde lei”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

Ocean Credit a vândut într-un plasament privat deținut în iulie 2021, 18.668 de obligațiuni corporative, negarantate și neconvertibile, cu o valoare totală de 1,86 milioane euro. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 de euro, o scadență la 5 ani și un cupon de 8,75% pe an, plătibil trimestrial. Plasamentul privat și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Ne bucurăm că obligațiunile Ocean Credit sunt acum disponibile pentru tranzacționare și pentru investitorii de retail. Sunt instrumente financiare cu un profil ambițios, așa cum a dovedit echipa de conducere a companiei, oferind una dintre cele mai bune dobânzi la obligațiunile în euro care va fi susținută de o strategie de dezvoltare deja validată de rezultatele recente. Suntem convinși că, prin această operațiune, echipa Ocean Credit a înțeles rolul de finanțare al pieței de capital și îl va folosi pentru următoarele etape de dezvoltare’, a declarat Virgil Zahan, CEO Goldring.

Ocean Credit IFN obtine venituri exclusiv din creditarea persoanelor fizice, prin dobanzi, comisioane si alte venituri asimilate creditarii. Compania este, de asemenea, prima fintech NFI (instituție financiară nebancară) din România cu un serviciu complet automatizat și instantaneu al procesului de creditare. În primele șase luni din 2021, veniturile totale ale Ocean Credit au fost de 4,68 milioane de lei, cu 85% mai mari decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net în S1 2021 a fost de peste 225.000 lei, cu 27% mai mic comparativ cu S1 2020 (310.000 lei). Pentru sfârșitul anului, compania estimează o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei.

Compania este deținută în proporție de 99,6667% de OC Global Limited (Cipru) și Ionescu Augustin Dan, cu 0,3333% din capitalul social. OC Global Limited este deținută integral de Radu Ciorbă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: