OECD stabileşte o ţintă de creştere a productivităţii în agricultură de 28%, în acest deceniu

frizon group, agricultura Sursa foto: Frizon, Facebook

Productivitatea agriculturii mondiale va trebui să urce cu 28% deceniul acesta, potrivit OECD, pentru a elimina foametea în lume şi în acelaşi timp pentru a reduce impactul sectorului în termeni de emisii cu efect de seră, în vederea îndeplinirii obiectivelor internaţionale legate de schimbările climatice, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Obţinerea acestei creşteri a productivităţii va însemna triplarea celei din ultimul deceniu, a explicat joi secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), Mathias Cormann, în deschiderea unei reuniuni a miniştrilor Agriculturii, ce are loc la Paris.

Cormann a subliniat că atingerea acestei ţinte va depinde de creşterea investiţiilor, acordarea de stimulente agricultorilor pentru reducerea emisiilor de carbon, reducerea risipei alimentare şi favorizarea unui consum mai responsabil.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

El a mai semnalat că în fiecare an sectorul agricol priveşte 800 de miliarde de dolari prin subvenţii şi tot felul de mecanisme de ajutor public, dar numai 13% din această sumă se dedică investiţiilor în inovare. Iar acest procent s-a redus, deoarece în urmă cu două decenii era de 16%.

Fostul ministru australian a atenţionat că „destul de multe” din aceste subvenţii contribuie la distorsionarea pieţelor, ajung în buzunarele marilor agricultori şi sunt dăunătoare din punct de vedere al mediului.

De aceea, a cerut o schimbare a tendinţei, pentru a redirecţiona aceşti bani, dar şi „menţinerea pieţelor deschise şi transparente”, ceea ce se întâmplă în primul rând prin eliminarea restricţiilor la export, care în opinia sa generează volatilitate şi incertitudini.

Un număr de 48 de ţări participă joi şi vineri, la Paris, la reuniunea ministerială pe agricultură a OECD, în cadrul căreia se va discuta şi despre consecinţele pentru acest sector ale invaziei Rusiei în Ucraina, şi care este prezidată de miniştrii de resort din Canada, Marie Claude Bibeau, şi din Noua Zeelandă, Hon Damien O’Connor.