Oligarhul Mikhail Fridman susține că miliardarii sancționați nu au nicio influență asupra lui Putin / E nevoit să trăiască acum la Londra cu 2.500 de lire pe lună

G4Media mart. 17, 2022 0 comentarii
Mikhail Fridman, rusia, oligarh rus, miliardar

Oligarhul rus Mikhail Fridman a vorbit în revista Bloomberg despre situația în care se află după restricțiile impuse apropiaților lui Vladimir Putin: cu proprietăți confiscate și conturi blocate.

Fridman avea o avere de aproximativ 14 miliarde de dolari înainte de război, potrivit Bloomberg. Acum totul valorează 10 miliarde de dolari, însă se află în situația ciudată de a fi un oligarh fără bani.

Când Marea Britanie a urmat UE și l-a sancționat pe Fridman pe 15 martie, ultimul său card bancar funcțional din Regatul Unit a fost înghețat.

Spune că acum trebuie să solicite o aprobare pentru a cheltui bani, iar guvernul britanic va stabili dacă orice cerere este „rezonabilă”.

Se pare că aceasta înseamnă o alocație de aproximativ 2.500 de lire sterline pe lună. Este exasperat, scriu jurnaliștii, dar are tot timpul grijă să nu compare necazurile lui cu cele ale ucrainenilor. „Problemele mele nu sunt într-adevăr nimic în comparație cu problemele lor”, spune el.

Se plânge totuși de faptul că Uniunea Europeană nu înțelege cum funcționează efectiv puterea în Rusia.

„Nu am fost niciodată în nicio companie de stat sau în nicio poziție de stat”, spune Fridman. „Dacă oamenii care sunt la conducere în UE cred că din cauza sancțiunilor, l-aș putea aborda pe domnul Putin și să-i spun să oprească războiul și va funcționa, atunci mă tem că suntem cu toții într-o mare problemă. Asta înseamnă că cei care iau această decizie nu înțeleg nimic despre cum funcționează Rusia. Și asta este periculos pentru viitor”, a declarat el.

Friedman are 57 de ani și s-a născut și a crescut în Uniunea Sovietică, în orașul Lviv, din vestul Ucrainei.

A fost un oligarh din primul val, făcând avere în sectorul bancar și energetic înainte de ascensiunea lui Putin la putere.

Părinții săi sunt cetățeni ucraineni care până de curând locuiau o parte a anului într-un apartament din Lviv, un oraș cunoscut pentru sentimentul anti-rus și conducerea naționalismului ucrainean.

„Cunosc fiecare colț al orașului”, spune el. „Întotdeauna am crezut că Ucraina va rezista”.

Sursa foto: Facebook / Mikhail Fridman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *