BREAKING NEWS Un avion deținut de omul de afaceri Dan Petrescu s-a prăbușit în Italia

avion

Un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit duminică peste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano, anunță Reuters. Toți cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliției. Printre morți s-ar afla și un copil.

Avionul făcea un zbor de pe aeroportul Linate din Milano, după ce pe 30 septembrie a făcut drumul de la București la Milano. Mai mulți martori au relatat că au văzut cum de la motorul avionului ieșeau flăcări și fum chiar înainte să se prăbușească.

Avionul era deținut de un om de afaceri român, Dan Petrescu, scrie BoardingPass.ro

Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera. Publicația mai scrie că printre victime s-ar număra și un cetățean francez de 65 de ani născut în România.

Avionul, care a decolat de pe aeroportul orașului Linate din Milano, s-ar fi îndreptat spre insula Sardinia, au spus oficialii citați de Reuters, iar accidentul s-a produs chiar în fața unei stații de metrou de la periferia orașului.

Oamenii din zonă au putut auzi o explozie când avionul s-a ciocnit de clădirea cu două etaje care era goală în momentul producerii accidentului.

„Am fost informați despre producerea unui accident de aviație în care a fost implicată aeronava înmatriculată YR-PDV. Având în vedere faptul că tragicul accident s-a produs în Italia, evenimentul va fi investigat de autoritățile din Italia. România, prin AIAS, va desemna un reprezentant acreditat pentru această investigație (în conformitate cu R (UE) 996/2010”, spun autoritățile române de profil.

Alți martori au declarat ziarului italian Corriere della Sera că au văzut motoarele avionului în flăcări înainte ca avionul să se prăbușească.

Aparatul este un avion monomotor cu elice de tipul Pilatus PC-12 și a fost înmatriculat în România în 2015.

Citește și: 

Cine este Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români cu afaceri imobiliare, mort în accidentul aviatic de la Milano

Cine îi va moșteni averea lui Dan Petrescu, omul de afaceri decedat în accidentul aviatic din Italia

Detalii necunoscute din viața miliardarului Dan Petrescu: a fost ”creierul” afacerilor lui Ion Țiriac, dar conducea un Ford Escort vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *