OMV anunță „cea mai mare descoperire de gaze naturale din ultimii 40 de ani” din Austria

omv Foto: OMV

OMV a anunțat o descoperire majoră de gaze din Austria, în contextul în care țara este dependentă de importurile de țiței din Rusia, potrivit unui anunț al OMV.

OMV a anunțat astăzi că sonda de explorare Wittau Tief-2a reprezintă o nouă descoperire confirmată de gaze naturale. Sonda operată de OMV este situată în Austria Inferioară și a fost forată la o adâncime finală de 5.000 de metri, după cinci luni de operațiuni.

„Rezultatul pozitiv al explorării noastre este o veste incitantă pentru OMV și pentru clienții săi. Pe măsură ce continuăm să lucrăm la strategia noastră de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, această nouă descoperire marchează o contribuție majoră la aprovizionarea cu gaze naturale a clienților noștri, în special în Austria, cu o creștere preconizată a producției noastre locale”, a declarat Alfred Stern, președintele Consiliului de Administrație și CEO al OMV AG.

O evaluare preliminară indică resurse potențiale recuperabile de aproximativ 48 TWh (28 de milioane de barili de echivalent petrol). După dezvoltarea completă a descoperirii, OMV se așteaptă ca producția sa de gaze naturale din Austria să crească cu 50%.

În prezent, OMV ia în considerare diferite opțiuni pentru evaluarea suplimentară a zăcământului, precum și o dezvoltare accelerată împreună cu instalația de gaze naturale operată de OMV în Aderklaa, situată la 10 km de noua descoperire.

Foto: OMV

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *