OMV nu are planuri pentru vânzarea Petrom, spune CEO-ul companiei

OMV Petrom Foto: OMV Petrom

Directorul general al grupului austriac OMV, Alfred Stern, a declarat vineri că nu există niciun plan vizând vânzarea diviziei din România, Petrom, ca răspuns la speculaţiile apărute recent în presa austriacă, transmite APA.

Polonezii de la KPN Orlen ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea participației austriecilor de la OMV în compania de petrol și gaze Petrom, scria publicația austriacă Kurier, citată de Bloomberg. Polonezii au negat însă această informație.

De asemenea, CEO-ul OMV, Alfred Stern, nu a dorit să comenteze zvonurile referitoare la o posibilă vânzare a participaţiei deţinute de OMV la proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră, după ce partenerul american ExxonMobil şi-a vândut participaţia la acest proiect către Romgaz, scrie Agerpres.

Alfred Stern a repetat vineri că grupul austriac aşteaptă o modificare a Legii Offshore din partea Guvernului român înainte de a lua o decizie finală de investiţii în proiectul Neptun.

ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

Marţi, Romgaz a anunţat că a finalizat negocierile exclusive şi a ajuns la un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd, privind termenii şi condiţiile aferente achiziţiei participaţiei în proiectul Neptun Deep, iar tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *