OMV Petrom anunță investiții de 11 miliarde de euro în sectorul energetic până în 2030

benzinarie, OMV Petrom

OMV Petrom va investi 11 miliarde de euro până în 2030 pentru reducerea emisiilor de carbon, acesta fiind cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, potrivit Strategiei 2030 a companiei “Transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, publicată marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti și citată de Agerpres.

“Astăzi anunţăm Strategia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părţilor noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 miliarde euro până în 2030, cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, peste 35% fiind destinate oportunităţilor cu emisii de carbon reduse şi zero”, a declarat Christina Verchere, director general executiv al companiei.

Potrivit sursei citate, strategia este construită pe trei direcţii: tranziţia către o afacere cu emisii de carbon reduse şi zero, dezvoltarea regională a gazelor naturale şi optimizarea afacerii tradiţionale.

“Investiţia noastră de lungă durată în inovare şi în oamenii noştri, precum şi angajamentul nostru faţă de comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea vor contribui semnificativ la această transformare. Preconizăm că strategia noastră pentru 2030 va avea patru rezultate definitorii. În primul rând, va genera o creştere semnificativă a fluxurilor de trezorerie, în timp ce vom dezvolta noi afaceri, cum ar fi biocombustibilii, energia din surse regenerabile şi mobilitatea viitorului şi va testa noi tehnologii. În al doilea rând, va susţine politică noastră de dividende extrem de competitivă până în 2030, oferind acţionarilor noştri o creştere anuală de 5% – 10% a dividendului de bază şi o potenţială distribuţie de dividende speciale. În al treilea rând, va avea un impact semnificativ asupra tranziţiei către o afacere cu emisii mai reduse de carbon şi va reduce intensitatea emisiilor noastre de carbon în toate segmentele de activitate. În al patrulea rând, va consolida securitatea aprovizionării cu energie a României şi a Europei de Sud-Est, precum şi rezilienţa energetică a UE. În esenţă, vom continua să jucăm un rol fundamental în furnizarea de energie pentru România – energie mai curată, livrată într-o manieră sustenabilă”, a mai spus Verchere.

Ambiţia strategică a OMV Petrom pentru 2030 este de a fi “lider în tranziţia energetică a Europei de Sud-Est, valorificând oportunităţile din pieţele noastre emergente”, cu obiectivul de a asigura o creştere economică sustenabilă pe termen lung şi generarea de fluxuri de trezorerie ridicate, asigurând, în acelaşi timp, investiţiile şi randamente atractive pentru acţionari.

Sursa foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *