OMV Petrom este în continuare cea mai mare companie din Top 100 companii din Europa de Sud-Est/ România este prezentă în clasament cu 53 de companii la ediția din acest an

petrom_statie Sursa foto: omvpetrom.com

Mai multe de jumătate dintre cele mai mari companii din Europa de Sud-Est în 2022, după venituri au fost companii românești, arată clasamentul anual realizat de agenţia de presă SeeNews. OMV Petrom se află pe primul loc în clasament, fiind prezente și OMV Petrom Marketing și Automobile Dacia.

OMV Petrom este pentru doi ani la rând cea mai mare companie din din Europa de Sud-Est în funcție de venituri, detronând anul trecut Automobile-Dacia, care era liderul începând din 2015.

Din top 100, 53 de companii sunt din România, principalele domenii de activitate fiind sectorul energiei electrice, petrolului și gazelor naturale, precum și retail.

Cel mai mare producător de petrol și gaze din România, controlat de grupul austriac OMV, a obținut venituri de 13,3 miliarde de euro în 2022, mai mari cu 122% față de anul precedent.

Dacia, deținută de francezii de la Renault, se află pe locul trei, cu venituri de 5,2 miliarde lei. În top sunt prezente și companii din retail, precum Kaufland, cu venituri de 3,2 miliarde lei, Dedeman, cu venituri de 2,2 miliarde lei și Carrefour, cu venituri de 2,1 miliarde lei.

Sursa foto: omvpetrom.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *