OMV Petrom extinde rețeaua de stații de reîncărcare pentru mașini electrice și în Moldova și Serbia

statii incarcare, masini electrice Sursa foto: OMV

OMV Petrom anunță că extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV.

Compania va instala aproximativ 100 de stații de reîncărcare rapide și ultra-rapide, în România, Bulgaria, Moldova și Serbia, până la finalul anului 2022. Stațiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute; pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil, afirmă: „Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate țările din regiune în care deținem stații de carburanți. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din rețeaua OMV și Petrom din regiune va dispune de stații de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziția clienților noștri peste 500 de puncte cu soluții alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a mașinilor electrice , soluții pe bază de gaze naturale precum GNL și GNC, cât și hidrogen.”

În ultimii doi ani, OMV Petrom a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X si Renovatio pentru a dezvolta o rețea de 80 stații electrice rapide și ultra-rapide în România și în Bulgaria. Cel puțin 20 dintre acestea vor fi stații de reîncărcare ultra rapidă. În prezent sunt funcționale 19 stații în Romania și Bulgaria.

OMV Petrom va extinde parteneriatul cu Renovatio în Moldova, cu minim 5 stații de reîncărcare, cu o putere instalată de 75 kW. Acestea vor fi instalate în stații de carburanți Petrom din Chișinău, dar și alte orașe din țară.

OMV Petrom va implementa în Serbia până la sfârșitul primului semestru din 2022, în parteneriat cu charge&GO – platformă regională pentru reîncărcarea mașinilor electrice, 5 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în stațiile de alimentare OMV, situate pe autostrăzile Serbiei. Puterea lor disponibilă va fi între 100 kW și 200 kW.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *