OMV Petrom, în topul celor mai mari companii din Europa de Sud-Est. România este prezentă în clasament cu mai mult de jumătate dintre companii

OMV sigla sursa site oficial

OMV Petrom, Automobile Dacia și OMV Petrom Marketing (care operează circa 119 de stații OMW) se află în topul celor mai mari companii din Europa de Sud-Est, după veniturile înregistrate din 2021, potrivit clasamentului anual realizat de agenţia de presă SeeNews.

În primele 5 companii se află și Petrol d.d. din Slovenia și Aurubis Bulgaria AD din Bulgaria.

OMV Petrom a urcat pe prima poziție, după ce în 2020 era pe locul doi. Primul loc în urmă cu doi ani îl deținea Automobile Dacia. Locul 3 s-a menționut neschimbat. În topul primelor 10 companii, România este pe 4 locuri, iar din 100 de companii analizate, România este prezentă cu mai mult de jumătate (56 de companii).

Din acestea, 6 companii sunt de stat: CNAIR, Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Complexul Energetic Oltenia, CFR SA și Transelectrica.

Top 30 companii în funcție de veniturile din 2021 

Metodologie

Atât cifrele din 2021, cât și cele comparative din 2020 provin din rapoartele anuale neconsolidate din 2021. Clasamentul cuprinde societățile nefinanciare înregistrate în Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia.

Toate datele provin din registrele comerciale naționale, bursele de valori, site-urile guvernamentale și corporative, autoritățile de reglementare din domeniu, furnizorii locali de informații de afaceri și companiile însele.

sursa foto: Site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *