OMV va obţine 301 milioane de euro în urma vânzării subsidiarei din Slovenia grupului MOL

statii incarcare, masini electrice Sursa foto: OMV

OMV şi MOL au anunţat marţi că au ajuns la un acord prin care compania energetică ungară va achiziţiona subsidiara OMV din Slovenia, preţul de achiziţie convenit fiind de 301 milioane de euro, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac, citat de Agerpres.

Conform acordului, MOL va prelua cele 120 de benzinării, sub brandurile OMV, Eurotruck, Avanti şi Diskont, şi afacerile engros din Slovenia ale companiei austriece.

Tranzacţia va reduce datoria OMV cu aproximativ 290 milioane de euro şi trebuie aprobată de autorităţile de reglementare, urmând să se finalizeze în 2022.

Ca parte a acordului, MOL îşi va asuma datorii restante de leasing, rezultând într-o valoare totală de antrepriză pentru afacere de aproximativ 364 milioane de euro.

“Cu această tranzacţie, luăm o altă măsură decisivă în implementarea programului nostru de vânzare active în valoare de două miliarde de euro. Acordul nu doar că va contribui substanţial la reducerea gradului nostru de îndatorare, ci va însemna şi o optimizare strategică suplimentară a portofoliului nostru”, a afirmat Rainer Seele, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al OMV.

Până la finele lui 2021, OMV vrea să vândă active în valoare de două miliarde de euro. Compania a înregistrat progrese semnificative în 2020 şi a semnat acorduri pentru trei active: vânzarea unei participaţii de 51% în Gas Connect Austria, vânzarea lanţului de benzinării OMV din Germania şi vânzarea operaţiunilor Upstream business în Kazahstan.

Încheierea celor trei tranzacţii este aşteptată în 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. În total, primul pachet de active scoase la vânzare a scăzut gradul de îndatorare cu un miliard de euro.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *