One United și Transport Trade Services cresc la 19 numărul companiilor listate la BVB și incluse în indexul principal BET

imobiliar, One United Properties, Floreasca City

Bursa de Valori București (BVB) a inclus azi companiile One United Properties și Transport Trade Services în indexul principal BET și în BET-TR, versiunea cu returnare totală a BET. Astfel, BVB crește de la 17 la 19 numărul companiilor care vor fi incluse în indicii BET și BET-TR. Comitetul Index a luat decizia pe 9 septembrie, iar modificările vor intra în vigoare pe 20 septembrie.

„Includerea acțiunilor ONE și TTS oferă o mai bună reprezentare a sectoarelor bursiere în indicii BET și BET-TR. Diversificarea sectorială este un element esențial în strategia investițională atât pentru investitorii instituționali, cât și pentru investitorii cu amănuntul, deoarece oferă o performanță mai bună ajustată la risc. Extinderea indicelui vine după o perioadă bună în ceea ce privește listările și finanțarea prin piața de capital, atrăgând astfel din ce în ce mai mulți investitori pe piața de valori”, precizează Adrian Tănase, CEO, Bursa de Valori București.

Acțiunile One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale premium, birouri și clădiri cu destinație mixtă din București, sunt tranzacționate la bursă din 12 iulie pe piața principală. Înainte de listare, compania a realizat o ofertă publică inițială primară, care a atras 260 milioane de lei de la investitori. One United are o capitalizare de 2,7 miliarde lei (560,7 milioane euro).

„Suntem încântați de includerea unei acțiuni One United în BET și de creșterea rezultată a acesteia în ponderea pe care o au companiile antreprenoriale românești în index. O acțiune One United Properties oferă diversificării investitorilor prin expunerea la un sector extrem de dinamic, despre care estimăm că va continua să crească într-un ritm accelerat în următorii ani. De-a lungul procesului IPO, am subliniat că obiectivul nostru principal este de a fi un emitent lichid, deschis investitorilor noi și gata să beneficieze de oportunități pe piața de capital locală. Anunțul de astăzi marchează prima realizare în acest sens”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Acțiunile TTS (Transport Trade Services), cel mai mare transportator român de pe Dunăre și primul transportator de marfă listat la Bursa de Valori București, sunt tranzacționate la bursă din 14 iunie în urma unui IPO în valoare de 288 milioane lei. TTS are o capitalizare de 609 milioane de lei (123 milioane de euro).

„Includerea în indexul BET la scurt timp după listare ne face fericiți și ne oferă încredere în alegerile pe care le facem în beneficiul acționarilor noștri. În același timp, răspunde la interesul tot mai mare pe care l-am observat de la investitori pentru companie. În primele luni de la listare, am oferit transparență, modalități moderne de vot în Adunarea Generală a Acționarilor, precum și dialog direct cu analiștii și investitorii prin conferința semestrială”, a declarat Petru Stefanut, CEO, TTS (Transport Servicii comerciale).

Ponderile componentelor indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la sfârșitul sesiunii de tranzacționare din 10 septembrie 2021. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la sfârșitul zilei de 10 septembrie 2021 și vor intra în vigoare începând cu 20 septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.