OPEC+ va reduce producția de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, cea mai profundă reducere a producției de petrol de la pandemia COVID din 2020

platforma offshore, gaze marea neagra Imagine: Captură Youtube

OPEC+ va reduce producția de petrol cu 2 milioane de barili pe zi sau 2% din cererea globală, cea mai profundă reducere a producției de petrol de la pandemia COVID din 2020, reducând oferta pe o piață deja strânsă, în ciuda presiunilor exercitate de Statele Unite și de alte țări pentru a pompa mai mult, scrie Reuters.

Surse din OPEC+ au declarat că reducerile de producție convenite, de 2 milioane de barili pe zi sau 2% din cererea globală, vor fi efectuate pornind de la cifrele de referință existente.

Reducerea ar putea stimula o revenire a prețurilor petrolului, care au scăzut la aproximativ 90 de dolari de la 120 de dolari în urmă cu trei luni, din cauza temerilor legate de o recesiune economică globală, a creșterii ratelor dobânzilor din SUA și a întăririi dolarului.

Statele Unite au făcut presiuni asupra OPEC să nu procedeze la reduceri, argumentând că elementele fundamentale nu le susțin, potrivit unei surse Reuters.

Analiștii de la Goldman Sachs estimează că reducerile reale de producție se vor ridica, prin urmare, la 0,4-0,6 milioane de barili pe zi, în principal de către producătorii OPEC din Golf, cum ar fi Arabia Saudită, Irak, Emiratele Arabe Unite și Kuweit. Analiștii de la Jefferies au declarat că au estimat reducerile reale la 0,9 milioane de barili pe zi.

Imagine: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *