OpenAI le permite utilizatorilor să acceseze ChatGPT fără a fi nevoie să se înregistreze în serviciu

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

OpenAI a început de luni să permită utilizatorilor să acceseze chatbot-ul său ChatGPT fără a fi nevoie să se înregistreze în serviciu, potrivit unui anunţ al startupului care este susţinut de Microsoft, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

ChatGPT, care a declanşat boom-ul GenAI la sfârşitul anului 2022, poate imita conversaţia umană şi poate îndeplini sarcini precum crearea de rezumate de texte lungi, scrierea de poezii şi chiar generarea de idei pentru o petrecere tematică.

Compania cu sediul în San Francisco a spus că va lansa treptat funcţia pentru ”a face AI accesibilă oricui este curios despre capacităţile sale”.

Serviciul popular, care a stabilit un record pentru baza de utilizatori cu cea mai rapidă creştere, şi-a încetinit creşterea din mai 2023, când traficul său a atins vârful la 1,8 miliarde de vizite web, potrivit companiei de analiză a datelor Similarweb.

OpenAI a declarat că a introdus măsuri de siguranţă suplimentare pentru conţinut, pentru utilizatorii care accesează ChatGPT fără a se înscrie, cum ar fi blocarea solicitărilor şi a generărilor într-o gamă mai largă de categorii. Nu a precizat aceste categorii.

Pe lângă versiunea gratuită a ChatGPT, care nu are acces direct la internet, OpenAI oferă şi versiuni plătite pentru persoane fizice, echipe şi întreprinderi.

Compania a mai spus că poate folosi conţinutul furnizat de utilizatori pentru a ajuta la îmbunătăţirea modelelor sale de limbaj mare, dar a spus că utilizatorii pot dezactiva funcţia.

Mişcarea vine la aproximativ o lună după ce antreprenorul miliardar Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul acestuia, Sam Altman, spunând că au abandonat misiunea iniţială a startupului de a dezvolta inteligenţă artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit.

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Comentarii

  1. Interesting… Ii astept sa-l faca sa functioneze fara Malwarele Google Services.

    Am atatea subiecte de dezvoltat..Bine, teme pt. ML-ul de peste 5-10 ani. (sa-mi compare corect si complet medicamente etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *