Orange are undă verde pentru achiziția Telekom România. Tranzacția a îndeplinit și ultima cerință impusă de Comisia Europeană

Redacția sept. 10, 2021 0 comentarii
telekom

Orange România are undă verde pentru achiziția divizia de comunicaţii fixe a Telekom România, după ce tranzacția a îndeplinit și ultima cerință impusă de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a afirmat, în urmă cu mai mult de o lună, că aprobarea tranzacției dintre Orange și Telekom este condiționată de dezinvestirea participației minoritare de 30% a Telekom România Communications la divizia de telecomunicații mobile, care este un concurent direct al Orange.

Acum, grupul elen OTE a anunțat că a finalizat achiziția pachetului de 30% din Telekom România Mobile Communications (TRMC) de la operatorul de linie fixă Telekom Romania Communications (TKR) pentru 58,9 milioane euro (69,7 milioane dolari). Achiziția a fost finalizată pe 9 septembrie. După achiziție, OTE controlează aproape 100% din TKRM, a spus grupul elen.

Orange, prin filialele sale românești, și TKR furnizează servicii de telecomunicații în România. Principalele activități ale Orange sunt legate de telecomunicațiile mobile, în timp ce TKR este activ în principal în telecomunicații fixe și TV.

În noiembrie, OTE a anunțat că a fost de acord să vândă 54% din Telekom România Communications pentru 268 milioane euro către Orange România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.