P3 susține că terenurile pretabile pentru dezvoltarea de parcuri industriale încep să lipsească

P3 Bucharest A1 Sursa foto: P3

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice P3, deținut de GIC, fondul suveran al statului Singapore, a ajuns la un portofoliu de 6,3 milioane mp în 11 piețe europene și dorește să se extindă în continuare.

P3 are în proprietate parcul industrial P3 Bucharest A1 de 380.000 mp în prezent și caută soluții pentru extindere, atât pe piața românească, cât și pe celelalte piețe europene.

„Piața în care activăm s-a dezvoltat considerabil, dar bazându-ne pe expertiza pe care o deținem în zona de investiții, vedem încă multe oportunități atractive. Vom continua să targetăm noi achiziții menite să susțină dezvoltarea continuă a portofoliului companiei. Am finalizat recent achiziția unui portofoliu de 112.000 m² în Spania și suntem în prezent în discuții pentru alte câteva oferte în Europa”, spune Otis Spencer, CIO al P3 Logistic Parks.

Problema companiei e faptul că terenurile disponibile sunt relativ puține, iar competitorii săi, precum CTP sau WDP au accelerat ritmul investițiilor. De altfel, CTP a cumpărat doar în România, în ultimele luni, circa 300.000 mp de spații industriale de la Zacaria și Helios Phoenix.

„Activitatea de dezvoltare este unul dintre punctele noastre forte, așa că o vedem ca pe o sursă principală de creștere continuă și căutăm cele mai bune proiecte de pe piață. Lipsa terenurilor pretabile pentru astfel de dezvoltări este cea mai mare problemă actuală în multe țări, însă echipele noastre lucrează îndeaproape cu diferiți parteneri pentru a identifica și obține terenuri potrivite planurilor companiei și pentru a proiecta spații de depozitare care să se potrivească cerințelor specifice ale clienților noștri. Acolo unde este posibil, ne concentrăm asupra dezvoltărilor pe foste platforme industriale dezafectate, care reprezintă alegerea mai bună și lucrul cel mai potrivit de făcut în ceea ce privește reducerea amprentei asupra mediului înconjurător. Și, deși suntem un jucător dedicat logisticii, abilitățile noastre de dezvoltare ne permit, de asemenea, să derulăm proiecte conexe industriei, cum ar fi ultimul kilometru, depozitarea frigorifică sau găzduirea centrelor de date”, susține David Marquina, CDO al P3 Logistic Parks.

De la preluarea companiei de fondul GIC din Singapore din 2016, compania a ajuns la o valoare de piață de șapte miliarde de euro, a dezvoltat cica 1,8 milioane mp și are alți 800.000 mp în dezvoltare.

Sursa foto: P3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *