Până la finalul lunii martie vor fi anunțați câștigătorii proiectelor de investiții în energie verde din PNRR, anunță Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei

panouri solare, fotovoltaice

Până la finalul lui martie 2023 Ministerul Energiei va anunța câștigătorii proiectelor de investiții în energie verde din PNRR, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, la evenimentul „Future Energy Europe Summit”, organizat de Club Antreprenor, pe tema finanțărilor nerambursabile puse la dispoziție de instituția pe care o reprezintă.

Economedia a scris aici despre faptul că Ministerul Energiei ține la secret lista provizorie a proiectelor de fotovoltaice și eoliene care vor primi finanțare din PNRR. Perioada de înscriere s-a finalizat în luna iunie 2022, iar nouă luni mai târziu ministerul nu a anunțat încă beneficiarii programului.

În ceea ce privește Fondul de Modernizare, cel mai așteptat program de finanțare nerambursabilă destinat energiei verzi din acest an, cu o alocare multianuală de peste 1,5 miliarde euro, ghidul final va fi publicat pe parcursul lunii mai, iar sesiunile de finanțare s-ar putea deschide în perioada iunie-iulie, mai precizează secretarul de stat de la Ministerul Energiei.

Suma maximă pe care o alocă Ministerul Energiei este de 20 milioane euro / proiect pentru instalarea de soluții destinate energiilor regenerabile. Bugetul vizează atât proiecte pentru producția de energie, cât și de autoconsum.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *