Parcarea subterană ,,Decebal” pe care o construieşte primarul Negoiţă în sectorul 3 a trecut testele la incendiu şi poate fi deschisă/Robert Negoiţă anunţase inaugurarea încă din aprilie

Parcarea Decebal sect 3

Parcarea subterană cu peste 700 de locuri pe care a construit-o Primăria sectorului 3 pe bulevardul Decebal a trecut testele ISU de securitate la incendiu şi poate fi, în sfârşit, deschisă a anunţat, vineri, constructorul (firma Algorithm, pe care o deţine Primăria de sector). Lucrările pentru parcarea cu 717 locuri au început în 2019 şi s-au încheiat în această primăvară dar inaugurarea nu s-a făcut pentru că lucrarea nu reuşea să treacă testele ISU de ,,desfumare” (evacuarea fumului în caz de incendiu). Până la urmă, ISU a dat ieri, avizul de securitate la incendiu, prin urmare, parcarea poate fi inaugurată în curând anunţă constructorul : ,,În cursul zilei de ieri, 18.11.2021, s-au efectuat, în prezența reprezentanților constructorului, Algorithm Residential S3 S.R.L, ai beneficiarului, Primăria Sectorului 3 și cei ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă, toate testele privind Scenariul de Securitate la Incendiu al obiectivului „Parcare Decebal”. Rezultatele testelor au fost favorabile și în urma acestora, s-a obținut avizul I.S.U. pentru acest obiectiv. Ne dorim ca în perioada imediat următoare să se finalizeze recepția lucrărilor, iar locuitorii Sectorului 3 să beneficieze de cele 717 locuri de parcare moderne.” a transmis constructorul.

Săptămâna aceasta, înainte de reluarea testelor de desfumare, compania Algorithm explica de ce nu s-a făcut recepţia parcării : ,, Întârzierile de la obiectivul „Parcare Decebal” sunt cauzate de apariția unor probleme identificate în urma testelor privind sistemul de Desfumare. Pentru a respecta Scenariul de Securitate la Incendiu și a nu compromite obținerea Autorizației ISU de funcționare, s-au stabilit împreună cu proiectanții și dirigintele de șantier următoarele:

– modificarea tabloului de Sprinklere astfel încât pornirea celor două pompe să nu se realizeze simultan.
– crearea unui gol adițional cu aria echivalentă a radiatorului în peretele rampei de acces.
– suplimentarea cablului care alimenteaza grupul de Hidranți, cu un cablu nou, în lungime de aproximativ 500 m.l., echiparea cablului cu echipamente tehnice de gabarit corespunzător, pentru a putea realiza legăturile acestuia. Decizie care a fost luată pentru a putea preîntâmpina pierderea de energie electrică pe cablu, conform calculelor, aceasta, este sub valoarea acceptată și influențează negativ pornirea grupului de pompare- Hidranți.

Robert Negoiţă în aprilie 2021 : ,,Parcarea Decebal se deschide peste câteva zile”.

Parcarea subterană cu 700 de locuri de pe bulevardul Decebal din Sectorul 3 al Capitalei se va deschide „peste câteva zile”, anunţa pe 6 aprilie, primarul Robert Negoiţă.

„Parcarea propusă va fi amplasată sub Bd. Decebal, între strada Dristorului și Piața Muncii. Aceasta va avea lungimea de aproximativ 550 m și lățimea curentă de aproximativ 17,50 m, exceptând zonele de rampe și de scări, unde lățimea crește corespunzător. Prin proiect se propune un număr de 718 locuri de parcare, din care 30 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 6 locuri pentru motociclete”- Primăria Sectorului 3 la deschiderea şantierului.

Costul lucrărilor este de 109 milioane lei, fonduri de la bugetul local. Pe Bulevardul Decebal, arteră care asigură legătura între Piaţa Muncii şi zona Centrală a Capitalei ( Piaţa Unirii) o parcare PMB generoasă la suprafaţă este foarte aproape, la rondul Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *