Parlamentul din Rusia vrea să introducă propuneri de reglementare a prețurilor la alimente, medicamente și alte bunuri

Redacția mart. 9, 2022 0 comentarii
supermarket, magazin, mâncare, alimente

Comisiile parlamentare ruse sunt pregătite să introducă propuneri de reglementare a preţurilor la alimente, medicamente şi alte bunuri, a anunţat miercuri agenţia rusă de presă Interfax, citându-l pe Alexander Khinshtein, parlamentar şi membru al partidului de guvernământ al preşedintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, transmite Reuters, citat de Agerpres.

O astfel de iniţiativă legislativă este deja pregătită de comisiile parlamentare şi ar putea fi propusă „în orice moment”, a declarat Alexander Khinshtein.

Autorităţile au anunţat miercuri că rata anuală a inflaţiei în Rusia a accelerat la 9,15% în februarie, de la 8,73% luna precedentă, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, pe fondul deprecierii semnificative a rublei, în urma sancţiunilor occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei.

Aproape toate preţurile, de la pâine până la benzină, s-au majorat, printre cele mai mari creşteri fiind preţurile la zahăr şi cereale (cum ar fi hrişca, un produs important pentru ruşi, care îşi fac stocuri), cu 20,6% şi, respectiv, 18%.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *