Peisaje naturale, parcuri subacvatice și arhitectură antică: Trei insule grecești mai puțin cunoscute de vizitat în acest an

insulă grecească sursa foto: Unsplash

În Grecia, fiecare insulă își dezvăluie propriile comori, propriul ritm. Selecția Le Figaro ne propune să ne îndepărtăm de zonele acaparate de turiști și să ne îndreptăm spre grupurile insulare mai puțin vizitate.

Și în această vară, insulele grecești se vor număra printre marile vedete ale vacanțelor în Europa. Asta nu înseamnă, că nu există câteva enclave atractive, demne și ele de a apărea pe o carte poștală, dar ale căror nume nu ne vin în minte în iunie și septembrie. Ele ar putea fi, totuși, destinațiile perfecte pentru turiștii aflați în căutarea unei destinații mai liniștite, mai sălbatice în Grecia, ferită de avalanșa de turiști.

“Din fericire, unele insule rămân încă conservate și puțin cunoscute pe piețele internaționale, în special pentru că sunt puțin mai greu accesibile ,” spune Ingrid Wicke, manager de produse la Voyageurs du Monde, una dintre cele mai importante companii turistice din Franța.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Prin urmare, această selecție înclină spre destinații la care va fi nevoie de ceva mai mult timp pentru a ajunge, fie cu barca, fie cu zborurile interne, și care se adresează mai degrabă turismului local decât celui internațional. Uitați de idilicele, dar foarte popularele Ciclade : îndreptați-vă spre Sporade , Arhipelagul Dodecanezul și Insulele Ionice!

Alonissos, acvariul din Arhipelagul Insulelor Sporade

Un templu al scufundărilor în umbra mai cunoscutelor Skiathos și Skopelos, această insulă din Marea Egee este inima unui fabulos parc subacvatic, unul dintre cele mai importante din Europa. Locuri paradisiace de scufundări, epave antice îngropate, ecosistem marin excepțional… Dar Alonissos poate fi descoperită și pe uscat. Această insulă de 65 km este tipică pentru Sporade, cu pădurile sale de pini și satele cu case cu acoperișuri roșii. Portul său, Patitiri, este doar un ponton de beton suficient de lat pentru ca feribotul să acosteze acolo. Printre destinațiile cele mai bune se numără Chora, capitala sa istorică, câteva plaje sublime, precum cea din Chrissi Milia sau Aghios Dimitrios. precum și peșterile din Gioura, la nordul insulei.

Chios, poarta către Orient

Cum să ajungi acolo: Cele mai apropiate aeroporturi sunt pe insulele vecine Skiathos sau Skyros . Există și curse regulate cu barca și feribotul, dar și rute maritime mai lungi, de la Kymi (pe insula Euboea), din Aghios Konstantinos sau din stațiunea portul Volos pe continent.

În nord-estul Mării Egee, a cincea insulă grecească ca mărime se învecinează cu Turcia. Istoria și geografia sa chinuită creează o identitate puternică, dar puțin cunoscută , în ciuda statutului său de producător mondial de rășină de mastic. Aici, puteți vizita Chora (nume de oraș comun în Grecia), capitala aflată la răscrucea dintre Est și Vest. Beți mastiha – un lichior -, faceți baie în băile turcești și explorați zonele înconjurătoare, în sudul agricol și medieval al insulei, unde se colectează faimosul mastic, sau vă puteți pierde pe străzile satelor genoveze fortificate.

Cum se ajunge acolo: cu barca, cu 8-9 ore de traversare pe timp de noapte din portul Pireu. Cu avionul, insula se află la doar 45 de minute de Atena. La fața locului, insula este mare, iar drumurile sinuoase de munte măresc uneori distanțele, așa că închirierea unei mașini este recomandată.

Cythera – insula Afroditei

Elogiată de pictori și poeți, insula Afroditei (împarte această poreclă cu Cipru), galantă și uitată, inspiră. Cu toate acestea, puțini oameni au pus piciorul acolo. Situată între Creta și Peloponez , unde se întâlnesc mările Egee și Ionică, este greu accesibilă. Dar Cythera întruchipează un simbol: idealul de frumusețe al insulelor grecești. O bijuterie conservată, merită să fie descoperită și respectată pentru autenticitatea sa.

Caracterul ei sălbatic este uimitor: un platou mare și gol, crestat de câteva defileuri, dealuri blânde, o coastă abruptă unde plaje frumoase se cuibăresc între stânci, cum ar fi Kaladi, și stânca sa maiestuoasă, Paleopoli, și mormintele sale. bisericile minoice sculptate, Melidoni și golful său cuibărit la capătul lumii… ” Insula este ideală pentru drumeții, având mai multe trasee marcate, ceea ce este rar în Grecia! “, adaugă Ingrid Wicke.

Cum se ajunge acolo: Drumul este dificil, dar merită efortul. Se poate ajunge la insulă cu un avion cu elice, luat din din Atena, sau după o călătorie lungă cu barca.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: