Penny a finalizat construcția unui depozit de 23.000 mp în Filiași și vrea să deschidă 35 de magazine în 2022

magazin penny foto bun

Retailerul Penny a deschis un depozit standardizat și modern la Filiași, județul Dolj, în urma unei investiții de 26 milioane euro. Depozitul, cu o suprafață de 23.000 mp, are un spațiu cu temperatură controlată de 8.600 mp..

Lucrările de construcție au început în luna ianuarie și s-au încheiat în luna octombrie, mai devreme decât erau estimate. Depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul grupului Rewe, are prevăzute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena. Acesta deservește aproximativ 50 de magazine.

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient, iar depozitul de la Filiași este încă un pas în această direcție. În ultimii 7 ani, România a fost țara cu cea mai mare creștere din cadrul Rewe Group și sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani și să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO Penny România.

Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipă extinsă, de peste 130 de persoane, la care s-au alăturat și partenerii Wincon și Oopy Arhitectura.

Odată cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la 301 de magazine și 4 depozite în România. Până în 2029, Penny își propune să ajungă la 600 de magazine și șase depozite în țară. Pentru 2022, PENNY are în plan deschiderea a 35 de magazine.

Penny e deținut de grupul german Rewe, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua Penny în România este alcătuită din 301 de magazine la nivel național și o echipă formată din peste 5.500 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *