Pentru a nu pierde piața Rusiei, Moët Hennessy acceptă mențiunea „vin spumant” pe prestigioasele sale șampanii

Sampanie Dom Perignon PlatinumSunlight, Wikipedia

Moët Hennessy (grupul LVMH) a acceptat să menționeze pe etichetele vinurilor sale „vin spumant” și va relua “cât mai curând” livrările de șampanie în Rusia, suspendate după o schimbare legislativă promulgată vinerea trecută de președintele rus Vladimir Putin, scrie BFM TV.

Filiala rusă a Moët Hennessy, care produce șampanii celebre precum Moët et Chandon, Veuve Cliquot sau Dom Perignon, a amenințat cu suspendarea livrărilor către Rusia după adoptarea unei legi care rezervă această denumire vinurilor spumoase produse doar în Rusia.. În cele din urmă, războiul șampaniei nu va mai avea loc: grupul a anunțat că va relua “cât mai rapid” livrările către Rusia.

“Maisons de Champagne ale Moët Hennessy au respectat întotdeauna legislația în vigoare peste tot unde operează și va relua cât mai curând livrările, cu timpul necesar pentru afectuarea acestor ajustări”, precizează grupul, într-un comunicat.

O nouă legislație rusească promulgată vineri de Vladimir Putin obligă distribuitorii de mărci de șampanie să menționeze pe eticheta din spate a sticlei “vin spumant”. Vinurile importate livrate fără această mențiune vor fi considerate ca fiind contrafăcute.

Denumire de origine controlată, termenul “șămpanie” este apărat cu ardoare de Franța, care susține că aceste vinuri trebuie să provină dintr-un perimetru exact din regiunea cu acest nume pentru a putea folosi marca.

De mai mulți ani, Rusia folosește termenul „șampanie” pentru vinurile spumante pe care le produce. Stalin a creat, la sfârșitul anilor 1930, o „șampanie sovietică” pentru a face accesibil acest tip de vin unui număr cât mai mare de oameni, potrivit Le Point.

Prin noua legislație, autoritățile rusești doresc să susțină producătorii locali de vinuri spumante. Printre ei, vinul produs în Crimeea sub denumirea Novy Svet, care aparține unui prieten al lui Putin, Iuri Kovalciuk.

PlatinumSunlight, Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *