Peste 40 de companii demarează vaccinarea angajațiilor în sediile proprii

maraton vaccinare

Vicepreşdintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat, marţi, că în această săptămână vor fi organizate centre de vaccinare la sediile a 42 de companii, între care Bosch, Uzina de Automobile Dacia, Transgaz, dar şi Combinatul Azomureş. Până acum au fost vaccinate peste 33.000 de persoane la sediile companiilor, iar 43 de operatori economici au finalizat deja vaccinarea tuturor angajaţilor care au dorit să se imunizeze.

„Zeci de companii s-au preocupat de angajaţi şi au organizat centre de vaccinare la locurile de muncă. Au fost făcuţi paşi importanţi, iar angajaţii acestor companii sunt protejaţi în faţa noului coronavirus. Mă bucur că alţi angajatori le urmează exemplul, iar săptămâna aceasta vor fi organizate centre la sediile a 42 de companii importante, din 21 de judeţe şi Municipiul Bucureşti”, a scris, marţi, pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta a dat câteva exemple de societăţi care vor începe acţiunea de vaccinare a angajaţilor şi a familiilor lor: Bosch, Terapia şi DeLonghi din judeţul Cluj, Uzina de Automobile Dacia, producatorul francez de componente auto Faurecia din judeţul Argeş, Transgaz, firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, Combinatul Azomureş.

„Până acum au ales varianta vaccinării mai multe companii şi ţin să le mulţumesc pe această cale. Împreună Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţară au fost găsite cele mai bune variante ca angajaţii să fie vaccinaţi şi în acest fel să fie reduse riscurile în cazul unei infecţii cu SARS-COV2. Pe lista companiilor care au încheiat vaccinarea sunt nume importante din toate sectoarele de activitate ale economiei noastre: RCS-RDS, KFC, BGS, Danone, Fabrica de Confecţii Tanax, Dr. Oetker, Direcţia Silvică Suceava, Liceul Militar Câmpulung, Şcoala de Jandarmi Fălticeni”, a mai anunţat Baciu.

Anterior, Andrei Baciu a precizat într-o conferinţă de presă că au demarat activitatea de vaccinare 432 de companii, dintre care 53 din HoReCa. 43 de operatori economici din 16 judeţe au şi încheiat vaccinarea angajaţilor care au droit să se imunizeze.

Până acum s-au vaccinat 33.326 de angajaţi ai diferitor companii.

Sursa foto: RO Vaccinare, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *