Peste jumătate dintre directorii generali din companiile globale vor să majoreze investițiile în tehnologie (Raport EY)

Redacția mai 13, 2022 0 comentarii
calculator IT tech

Peste jumătate (53%) dintre directorii generali din companiile globale afirmă că îşi vor intensifica eforturile de investiţii în tehnologie, în următorii doi ani, reiese din rezultatele studiului EY Tech Horizon 2022, citat de Agerpres.

Ponderea este cu 35% mai mare decât reieşea din acelaşi sondaj realizat în anul 2020.

În acest context, liderii de afaceri spun că baza digitală care îi va ajuta să obţină valoarea maximă din investiţiile lor în tehnologie constă dintr-o nouă infrastructură tehnologică de cloud (49%), internetul lucrurilor (IoT) (42%) şi inteligenţă artificială (AI) (35%).

De asemenea, întreprinderile au în plan să extragă valoare din aceste investiţii prin anticiparea tendinţelor şi nevoilor clienţilor (44%), crearea de noi produse (42%) şi îmbunătăţirea produselor şi operaţiunilor existente (34%).

Respondenţii au adus în discuţie bariere semnificative în calea executării planurilor de transformare în ceea ce priveşte datele şi tehnologia. Astfel, peste o treime dintre directorii intervievaţi (35%) au menţionat costul ridicat al tehnologiei ca fiind principala provocare, urmată de cerinţele complexe de securitate şi confidenţialitate (27%) şi de complexitatea integrării mai multor sisteme (25%).

Conform EY Tech Horizon 2022, deficitul de competenţe reprezintă o constrângere pentru companiile care doresc să facă saltul către o organizaţie centrată pe date, 71% dintre cei chestionaţi menţionând creşterea cheltuielilor pentru dezvoltarea competenţelor tehnologice.

În plus, respondenţii au indicat provocările legate de o perfecţionare reuşită (30%), lupta pentru a păstra talentele calificate existente (29%) şi cerinţele ridicate de remunerare (25%) ca fiind principalele obstacole în calea dobândirii de competenţe digitale. Pe acest fond, 70% din totalul celor intervievaţi au declarat că se vor concentra mai degrabă pe recalificare decât pe angajare.

Tech Horizon este raportul bianual al EY privind starea şi evoluţia strategiei tehnologice în cadrul organizaţiei. În trimestrul IV al anului 2021, echipa EY a realizat un sondaj la nivel global în rândul a 1.668 de directori generali ai unor companii de top cu privire la rolul tehnologiei în transformare. Panelul a reprezentat 12 ţări şi şapte industrii, iar respondenţii provin din companii cu venituri de cel puţin un miliard de dolari.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *