Peter Thiel părăsește consiliul de administrație al Meta

Mark Zuckerberg

Investitorul Peter Thiel, confondatorul PayPal, cel mai mare acționar al Palantir și susținător declarat al lui Donald Trump, va părăsi consiliul de administrație al Meta, în condițiile în care este unul dintre primii care a participat la finanțarea Facebook, potrivit Le Figaro.

Gigantul rețelelor sociale, redenumit Meta în toamnă, a anunțat luni că Peter Thiel, membru în consiliul de administrație din 2005, renunță la funcție. Potrivit presei americane, investitorul vrea să se concentreze pe susținerea campaniei candidaților republicani pro-Trump la alegerile de la jumătatea mandatului, din luna noiembrie. Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul Meta, s-a declarat „profund recunoscător pentru tot ce a făcut pentru compania noastră – a crezut în noi când nimeni altcineva nu credea și m-a învățat multe despre afaceri, economie și lume”.

Miliardarul Peter Thiel și-a construit averea grație societății de plăți online PayPal, înființată în 1998. A investit, printre altele, în Airbnb, Affirm, Stripe și SpaceX. În 2016, îl susține pe Donald Trump, o acțiune rară în rândul foarte democratei regiuni San Francisco. Deși a rămas în cadrul consiliul de administrație al Facebook timp de 17 ani, Peter Thiel și-a vândut majoritatea acțiunilor în grupul californian, potrivit Forbes. „A fost un privilegiu să lucrez cu unul dintre cei mai mari antreprenori ai vremurilor noastre”, a afirmat Peter Thiel, citat în comunicatul Meta.

Miliardarul a co-fondat printre altele Palantir, companie specializată în analiza datelor la scară mare, ale cărei softuri sunt folosite printre alții de serviciile americane de informații.

Meta și Zuckerberg traversează o criză de reputație care a început cu scandalurile legate de confidențialitatea datelor personale în 2016 și a cunoscut un nou acces major în toamna anului trecut, prin publicarea unor documente interne de către o lansatoare de alerte.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *